HerNews.gr
Διασκέδαση

Άννα Βίσση: H μεγαλειώδης συναυλία για τα 50 της χρόνια στη δισκογραφία

Με μία συναυλία στην Αθήνα που έγραψε ιστορία, ενώπιον περίπου 20.000 θεατών, η Άννα Βίσση σηματοδότησε τον εορτασμό των 50 χρόνων της στη δισκογραφία. Special guest ο συνθέτης της ζωής της, Νίκος Καρβέλας. 

Στο κατάμεστο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, σε μία βραδιά γεμάτη διαχρονικές επιτυχίες, ασυναγώνιστες ερμηνείες, λάμψη, παλμό και δυνατά συναισθήματα, η Άννα Βίσση γιόρτασε μαζί με το κοινό, που δεν σταμάτησε να την αποθεώνει. 

Με τη σπουδαία κι αγαπημένη σε όλους φωνή της και πλαισιωμένη από τους εξαιρετικούς μουσικούς της, παρουσίασε μερικές από τις σελίδες του σπουδαίου καλλιτεχνικού βιβλίου που έχει γράψει αυτά τα 50 χρόνια και περιλαμβάνει μία τεράστια δισκογραφική παραγωγή με ευρεία γκάμα τραγουδιών, τα οποία έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην καριέρα της και στην ελληνική μουσική εν γένει.

Μοναδική και ιδιαίτερη ήταν η επί σκηνής συνύπαρξη με τον Νίκο Καρβέλα, η πρώτη τους εδώ και 12 χρόνια.

 

Η διαχρονική κι ανεξίτηλη μουσική τους διαδρομή, που ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80, αλλά και η δυνατή τους χημεία, ταξίδεψε το κοινό με τραγούδια – σταθμούς, καθώς και με το ντουέτο «Ξανά», το πρώτο τους μετά από 20 χρόνια, που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από την Panik Gold. 

Πάντα στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας και της πρωτοπορίας, καλλιτεχνικά αεικίνητη κι ευρηματική και σταθερά αγαπημένη του κοινού, η Άννα Βίσση έχει γράψει τη δική της «χρυσή» ιστορία στην ελληνική μουσική. Αποτελεί  μία από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες όλων των εποχών, με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τις 20.000.000 παγκοσμίως, καθώς και μία από τις πιο πολυβραβευμένες, με πάνω από 70 βραβεία για την προσφορά της στη μουσική, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Μεταξύ άλλων, έχει παρουσιάσει 27 ελληνόφωνα studio albums και 1 αγγλόφωνο, 3 live albums, 11 συλλογές, 9 επανακυκλοφοριες albums, 18 digital singles και 4 DVDs, τα οποία έχουν αποσπάσει 37 πλατινένιες και 16 χρυσές διακρίσεις.

Παράλληλα, έχει πρωταγωνιστήσει σε τρεις όπερες και ένα μιούζικαλ, έχει κάνει αμέτρητες sold out εμφανίσεις, συναυλίες και περιοδείες στην Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο, ενώ έχει συμμετάσχει τρεις φορές στη Eurovision, στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και στην τελετή για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και το ταξίδι συνεχίζεται…

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Posidonio Music Hall: “Θα περιμένουμε να σας ξαναδούμε κάνοντας αυτό που ξέρουμε καλύτερα..”

Her News

Μορφούλα: Backstage στιγμές από το νέο της video clip

HerNews ka

Shakira: Γίνεται… γοργόνα για το videoclip του νέου της single!

HerNews ka