HerNews.gr
Ψυχολογία

Αποβολή: Πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου

Σύμφωνα με τα ποσοστά μία στις τέσσερις γυναίκες θα βιώνει μια αποβολή, ειδικά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Πρόκειται για μια τραυματική εμπειρία για τις περισσότερες γυναίκες που συνοδεύεται από δυσάρεστα συναισθήματα, όπως λύπη, ενοχή και θλίψη.

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να παραμείνετε αισιόδοξες μετά από μια αποβολή. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μια πρώιμη απώλεια εγκυμοσύνης κι αργά αλλά σταθερά, να επουλώσετε τις πληγές σας.

Αντιμετώπιση μιας αποβολής

Αμέσως μετά από μια αποβολή, εστιάστε στη φροντίδα του εαυτού σας επιτρέποντας στον εαυτό σας να θρηνήσει. Εκφράστε ελεύθερα τα συναισθήματά σας. Εκτός από τη θλίψη και την απελπισία, είναι φυσικό να νιώθετε ένα αίσθημα θυμού, επειδή χάσετε αυτή την ευκαιρία να γίνετε μαμά. Μπορεί επίσης να νιώθετε ζήλια για άλλες εγκυμοσύνες που εξελίσσονται ομαλά. Μην ντρέπεστε που αισθάνεστε έτσι, καθώς είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας του πένθους.

Ζητήστε την υποστήριξη του συντρόφου σας και αγαπημένων προσώπων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του πένθους, μπορεί να μην μπορείτε να τηρήσετε το κανονικό σας πρόγραμμα. Αν όχι, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από άλλους για δουλειές ή φροντίδα κατοικίδιων.

Όσοι νοιάζονται για εσάς θα είναι περισσότερο από πρόθυμοι να σας ακούσουν καθώς εκφράζετε τα συναισθήματά σας. 

Ανάλογα με την ψυχική σας υγεία και τη συνολική συναισθηματική σας ευεξία, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να επεξεργαστείτε και να αποδεχτείτε την απώλεια του μωρού σας. Ενώ είναι απαραίτητο να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο πένθος, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πότε είναι ώρα να προχωρήσετε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσετε την εγκυμοσύνη σας. Σημαίνει απλά ότι θα κατανοήσετε την πραγματικότητα της κατάστασης. Πρέπει εξάλλου να έχετε την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα να προχωρήσετε στη ζωή σας. 

Σε ό,τι αφορά το να μείνετε ξανά έγκυος, ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας ενημερώσει πότε είναι σωματικά εφικτό να το κάνετε. Αλλά εκτός από αυτό, θα πρέπει να είστε και ψυχολογικά έτοιμες.

Άγχος: 3 Τρόποι για να ηρεμήσετε σε 5 λεπτά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε το μεσημέρι 

Her News b

Αγαπάτε τον εαυτό σας; Αν όχι, διάβασε 10 τρόπους για να το κάνεις

Her News

Ψυχολογία: Τι πρέπει να αλλάξεις για να νιώσεις ευτυχία;

Her News b