HerNews.gr
Ψυχολογία

Άγχος: 3 Τρόποι για να ηρεμήσετε σε 5 λεπτά

Το άγχος είναι αναπόφευκτο ότι θα συμβεί σε όλους μας, άλλες φορές περισσότερο κι άλλες λιγότερο. Όμως όταν έχουμε έντονο άγχος τότε μπορεί να μειωθεί η ενέργεια και η παραγωγικότητα μας. 

Η συνεχής ροή των δυσάρεστων ειδήσεων και η ατελείωτη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε μπορούν επίσης να δημιουργήσουν υψηλά επίπεδα χρόνιου στρες. Βέβαια όλα αυτά έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε ηρεμία στη ζωή σας. Ακολουθούν 3 τρόποι για να μειώσετε το άγχος σε πέντε λεπτά ή λιγότερο.

1. Εστιάστε στην αναπνοή σας

Η ρυθμική αναπνοή είναι μια καλή άσκηση που μειώνει το στρες και δεν χρειάζεται πολλή εξάσκηση για να τα καταφέρετε.

Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για τρία λεπτά κι εστιάστε στην αναπνοή σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα από τη μύτη σας, ενώ μετράτε μέχρι το πέντε. Κρατήστε την αναπνοή σας για πέντε μετρήσεις. Εκπνεύστε για πέντε μετρήσεις. Επαναλάβετε για τον υπόλοιπο χρόνο και παρατηρήστε πώς η αναπνοή σας γίνεται πιο βαθιά.

Εάν δεν είστε μόνο αγχωμένες, αλλά και κουρασμένες, προσπαθήστε να κάνετε αυτήν την άσκηση αναπνοής, ενώ περπατάτε. Προσπαθήστε να χρονομετρήσετε την αναπνοή σας με το ρυθμό βαδίσματος σας.

Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα κορτιζόλης σας με την πάροδο του χρόνου. Σχεδόν αμέσως θα παρατηρήσετε ότι ο καρδιακός σας ρυθμός και η αρτηριακή σας πίεση θα πέσει.

2. Κάντε ένα διάλειμμα από το τηλέφωνό σας

Το να ελέγχετε συνεχώς το τηλέφωνό σας για την πιο πρόσφατη ειδοποίηση μπορεί να σας αγχώσει υπερβολικά. Είμαστε τόσο συνδεδεμένες με την τεχνολογία μας, που όλο κοιτάμε το email, τα sms και το Instagram μας. Όλα αυτά όμως είναι εθιστικά και αγχωτικά.

Αποσυνδέστε το email ή απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας, για να χαλαρώσετε. Όταν δεν βλέπετε τις ειδοποιήσεις σας, δημιουργείτε τον ψυχικό χώρο για να εστιάσετε στον εαυτό σας και στο πώς αισθάνεστε. Ενώ εστιάζετε στον εαυτό σας, εξασκηθείτε να αναπνέετε αργά, κλείνοντας τα μάτια σας και στρέφοντας τις σκέψεις σας προς κάτι για το οποίο είστε ευγνώμονες.

3. Ακούστε ένα χαλαρωτικό τραγούδι

Η μουσικοθεραπεία μπορεί επίσης να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χαλαρώσετε όπου κι αν βρίσκεστε. Ο ακουστικός φλοιός συνδέεται με άλλες περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με το σύστημα ανταμοιβής μας, τα κέντρα κινήτρων και τη ρύθμιση των συναισθημάτων μας.

Φοβάσαι να μένεις μόνη; Tips που θα βοηθήσουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για να διαχειριστείτε τη λύπη

Her News

Γυναίκες: Πως να υποστηρίζουμε η μια την άλλη

Her News b

6 πράγματα που κάνει ένας άντρας αν του αρέσεις

Her News b