HerNews.gr
Beauty

Eγκυμοσύνη και ακμή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική και όμορφη περίοδος για κάθε γυναίκα που την βιώνει. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται διάφορα δερματικά προβλήματα που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν. Για παράδειγμα ορισμένες αλλεργίες, δυσχρωμίες ακόμα και ακμή.  

Είναι γεγονός πως η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορες μορφές αλλά και σε διάφορα στάδια της ζωής. Η «ακμή εγκυμοσύνης» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις εξάρσεις που συμβαίνουν λόγω των ορμονικών αλλαγών που υφίσταται το σώμα μιας εγκύου, ειδικά στο πρώτο τρίμηνο, αλλά τι ακριβώς είναι και γιατί συμβαίνει;  

To Chic and Beauty απανταει σε όλες τις ερωτήσεις σας

Τύποι ακμής στην εγκυμοσύνη 

Ανάλογα με το άτομο, οποιαδήποτε μορφή συμπτωμάτων ακμής μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπο ή το σώμα πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την εγκυμοσύνη, αλλά υπάρχουν είδη που είναι πιο κοινά. 

Φαγέσωρες. Πιο συχνά αναφέρονται ως μαύρα στίγματα (ανοιχτοί φαγέσωρες) ή λευκά στίγματα (κλειστοί φαγέσωρες). Αυτός ο τύπος ακμής χαρακτηρίζεται από μικρά εξογκώματα που δημιουργούν στο δέρμα τραχιά, ανομοιόμορφη υφή. Πρόκειται για μη φλεγμονώδη ακμή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα διογκωθεί και δεν θα προκαλέσει ενοχλητικά συμπτώματα όπως ο πόνος και το πρήξιμο.  

Κυστική ακμή. Η κυστική ακμή, από την άλλη, είναι μια σοβαρή μορφή φλεγμονώδους ακμής που δημιουργεί μεγάλα κόκκινα, πρησμένα εξογκώματα που είναι συχνά επώδυνα στην αφή. Η κύρια αιτία εμφάνισής της, είναι οι ορμονικές διακυμάνσεις στο σώμα, που συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη, ειδικά κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο. 

Αιτίες και πρόληψη της ακμής στην εγκυμοσύνη 

Η ακμή είναι η πιο κοινή δερματοπάθεια και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους. Τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν το σώμα παράγει πάρα πολύ σμήγμα ή λάδι, το οποίο στη συνέχεια εγκλωβίζεται στους πόρους με νεκρά κύτταρα του δέρματος και σχηματίζει ένα βακτήριο που ονομάζεται P. acnes. 

Η κατάσταση της ακμής μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, το στρες και οι ορμόνες, που είναι πιο συχνά ο ένοχος όταν πρόκειται για σπυράκια που εμφανίζονται αυτή την περίοδο. 

Ορμόνες: Οι ορμονικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η αύξηση των οιστρογόνων είναι δύο πιθανές αιτίες αύξησης των εξάρσεων ακμής. Τα ανδρογόνα, είναι γνωστά για την ενεργοποίηση της υπερβολικής παραγωγής λιπαρότητας. Ένας τύπος ανδρογόνου που ονομάζεται προγεστερόνη, για παράδειγμα, προετοιμάζει τη μήτρα για να αναπτυχθεί ένα μωρό.  

Αν και δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να διαχειριστείτε τις ορμονικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας και να αποτρέψετε τη δημιουργία βακτηρίων. 

Βρώμικες μαξιλαροθήκες και πετσέτες: Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους ακμής: Το δέρμα σας είναι τόσο καθαρό όσο και τα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με αυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι μαξιλαροθήκες ή οι πετσέτες αν χρησιμοποιούνται για περισσότερο από μια εβδομάδα, συγκεντρώνουν νεκρά κύτταρα και βακτήρια, τα οποία στη συνέχεια εναποθέτουν λιπαρότητα στην επιδερμίδα σας και μπορούν να δημιουργήσουν σπυράκια.  

«Πειράζετε» τα σπυράκια σας: Είναι γνωστό πως ως αγγίζετε το δέρμα σας τόσο ευνοείτε τις εξάρσεις και τους ερεθισμούς. Μάλιστα, ορισμένες φορές, αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε ουλές οι οποιες απαιτούν πολύ χρόνο για να εξαφανιστούν.  

Αρχικά, το Α και το Ω είναι να καθαρίζετε συστηματικά και σχολαστικά το δέρμα σας. Ένας κανόνας ωστόσο που ισχύει για όλους τους τύπους δέρματος. Προτού προμηθευτείτε κάποιο προϊόν είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγξετε τα συστατικά ώστε να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για την περίοδο που διανύετε αλλά και για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. 

Πάρτε τις βιταμίνες σας. 

Ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα είναι γνωστό ότι μειώνουν τα συμπτώματα της ακμής. Ένα τέτοιο μέταλλο είναι ο ψευδάργυρος και πολλές έγκυες ή θηλάζουσες παρατηρούν έλλειψή του. Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με την προσθήκη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου στη διατροφή σας. 

Δοκιμάστε τη θεραπεία με μπλε φως στον δερματολόγο σας 

Η θεραπεία με μπλε φως είναι απόλυτα ασφαλής και λειτουργεί ως αντιβακτηριδιακή θεραπεία για την καταπολέμηση του βακτηρίου P. Acnes που προκαλεί φλεγμονή στους ιδρωτοποιούς αδένες. 

Δοκιμάστε ένα χημικό peeling 

Το «κλειδί» για να διατηρήσετε το δέρμα καθαρό και απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα και συσσωρευμένη λιπαρότητα είναι η απολέπιση. Ένα απαλό χημικό peeling με χαμηλή συγκέντρωση γλυκολικού οξέος είναι ασφαλές και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Ο δερματολόγος σας θα σας προτείνει το κατάλληλο για εσάς.  

Μη χρησιμοποιήσετε τοπικά προϊόντα χωρίς την έγκριση του δερματολόγου σας 

Δεδομένου ότι ορισμένα συστατικά είναι επικίνδυνα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού, είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθείτε καταλλήλως από τον δερματολόγο σας. 

Η ρετινόλη, για παράδειγμα, ανήκει στην οικογένεια της ισοτρετινοΐνης, η οποία είναι συνθετική βιταμίνη Α και μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες. Επιπλέον, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και το σαλικυλικό οξύ, τα οποία είναι βαριά προϊόντα ακμής, θα πρέπει να περιοριστούν.  

Η χρήση προϊόντων που είναι ασφαλή αλλά αρκετά αποτελεσματικά για τον καθαρισμό των σμηγματογόνων αδένων σας από το συσσωρευμένο σμήγμα μπορεί να βοηθήσει πολύ στην πρόληψη αλλά και στην θεραπεία της ακμής. 

Επικοινωνία

chicandbeauty.gr

Bασιλέως Αλεξάνδρου 17-19 & Κολοκοτρώνη 1, Περιστέρι *Πλησίον Μετρό Αγ. Αντωνίου

  • 210-5777457
  • 210-5777606
  • 210-5714424

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Chic and Beauty: Βρήκαμε τη μη ενέσιμη μεσοθεραπεία που καταπολεμά την κυτταρίτιδα

 

 

Νεότερα Άρθρα

7 χρώματα βερνικιού νυχιών που θα φοράμε όλες αυτή την άνοιξη

HerNews ka

Τα αγαπημένα αρώματα των σταρ: Από την Μέριλιν Μονρόε μέχρι την πριγκίπισσα Νταϊάνα

HerNews ka

Ηailey Bieber: Έκανε το πιο δροσερό μακιγιάζ για τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

HerNewskl