HerNews.gr
DECORNEWS

5 κανόνες του Φενγκ Σούι που μπορεί να παραβιάζετε με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος χαράς και γιορτής, αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν ο χώρος σας αισθάνεται «κλειστός». Οι αρχές του Φενγκ Σούι είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη όταν σχεδιάζετε έναν χώρο, ειδικά καθώς βομβαρδίζουμε το χώρο μας με νέα διακόσμηση και φώτα, επομένως, για να διασφαλίσετε ότι ο χώρος σας προωθεί μια θετική ενέργεια κατά τη διάρκεια των εορτασμών, θα θελήσετε να ακολουθήσετε τους πιο σημαντικούς κανόνες. 

Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε πέντε χριστουγεννιάτικους κανόνες του Φενγκ Σούι που πρέπει να τηρείτε κατά την περίοδο των διακοπών για να διασφαλίσουμε ότι ο χώρος σας παραμένει ήρεμος και άνετος.

 Αυτές οι οδηγίες έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια θετική ροή ενέργειας στον χώρο σας ενώ γιορτάζετε την εορταστική περίοδο.

1. Σκεφτείτε την τοποθέτηση του δέντρου σας

Ένα μικρό σαλόνι με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της γιορτινής διακόσμησης είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Παρεμπιπτόντως, είναι επίσης μια από τις πιο σημαντικές επιρροές στο Φενγκ Σούι του σαλονιού σας. Το να βρείτε την τέλεια θέση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι μια ετήσια συζήτηση, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ τις αρχές του Φενγκ Σούι στην απόφασή σας; Μερικά πράγματα είναι προφανή όταν πρόκειται για την τοποθέτηση δέντρων. Η παρεμπόδιση ενός φυσικού δρόμου, για παράδειγμα, είναι όχι. Εάν έχετε αρκετές επιλογές τοποθέτησης, αποφύγετε να τοποθετήσετε το δέντρο σας στη βορειοδυτική περιοχή της κάτοψης του σπιτιού σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το ημερολογιακό έτος, η βορειοδυτική περιοχή των σπιτιών μας είναι υπό μεγαλύτερη πίεση λόγω της θέσης ορισμένων αστεριών, και έτσι η τοποθέτηση ενός δέντρου με πολλή ενέργεια φωτιάς σε αυτόν τον χώρο θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερες προκλήσεις για εσάς.

2. Αποφύγετε την υπερβολική διέγερση

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι φυσικά υπερβολική, ωστόσο, οι ειδικοί του Φενγκ Σούι συνιστούν να αποφεύγεται η δημιουργία ενός χώρου που είναι υπερβολικά διεγερτικός, ιδιαίτερα των δωματίων που προορίζονται για ξεκούραση. Αποφύγετε τα υπερβολικά φώτα που αναβοσβήνουν ή τις δυνατές διακοσμήσεις που θα μπορούσαν να κατακλύσουν τις αισθήσεις. 

Με όλη αυτή την επιπλέον διακόσμηση, είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε έναν τακτοποιημένο χώρο χωρίς ακαταστασία. Μία από τις πιο σημαντικές αρχές είναι να αφαιρέσετε την ακαταστασία καθώς μπορεί να μειώσει την ενέργεια. Για να μειώσετε τις πιθανότητες κάτι τέτοιο, φροντίστε να έχετε μια αποτελεσματική απορρόφηση πριν διακοσμήσετε και διατηρήστε έναν τακτοποιημένο χώρο καθ ‘όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Σκεφτείτε να δοκιμάσετε και κάποια πιο μινιμαλιστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση , για ένα πιο διακριτικό εορταστικό σχέδιο. 

3. Ενσωματώστε φυσικά στοιχεία

Χριστουγεννιάτικο άλμα δανέζικου στιλ

Το Φενγκ Σούι έχει να κάνει με το να προσέχετε τα αντικείμενα που φέρνετε στο χώρο σας και πού τα τοποθετείτε και τα φυσικά υλικά τείνουν να εγκρίνονται από τους ειδικούς του Φενγκ Σούι καθώς θεωρούνται ότι φέρνουν καλή ενέργεια. Μερικά από αυτά είναι: Φρέσκο ​​πράσινο, λουλούδια ή ξύλο για να φέρει την ενέργεια της ανάπτυξης και της ανανέωσης. Η ενέργεια του ξύλου χρησιμοποιείται συχνά επίσης για να αυξήσει το chi ενός σπιτιού και να εμπνεύσει ανάπτυξη και δημιουργικότητα. Η μετριοπάθεια μπορεί να μην είναι στο παραδοσιακό πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά θα πρέπει να είναι εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα αρμονικό σπίτι.

4. Δημιουργήστε ισορροπία

Μερικές φορές εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια στην περίτεχνη διακόσμηση του κύριου χώρου διαβίωσης, παραμελούμε άλλους χώρους του σπιτιού μας που μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπία μέσα στον χώρο. Η χρήση πολλής περίτεχνης αναντιστοιχίας διακόσμησης μπορεί επίσης να συμβάλει σε αυτό, εάν τείνετε να είστε πιο εκλεκτικοί όταν πρόκειται για τα γιορτινά σας στολίδια. Για να διασφαλίσετε ότι οι διακοσμήσεις σας διατηρούν μια αίσθηση ισορροπίας, χρησιμοποιήστε έναν αρμονικό συνδυασμό χρωμάτων και διανείμετε τις διακοσμήσεις σε όλο το χώρο αντί να τις συγκεντρώνετε σε μια περιοχή. 

Το να φέρετε τη χριστουγεννιάτικη ενέργεια στην πόρτα σας είναι ιδιαίτερα σημαντικό σύμφωνα με την ειδική θεραπεύτρια εσωτερικών χώρων και ειδικό του Φενγκ Σούι. Η μπροστινή πόρτα είναι το μέρος όπου η ενέργεια του Φενγκ Σούι έχει πρόσβαση στο σπίτι.

5. Σκεφτείτε το χρώμα

Το χρώμα είναι απίστευτα σημαντικό στο Φενγκ Σούι, με ορισμένες αποχρώσεις να έχουν συγκεκριμένες υποδηλώσεις. Η παραδοσιακή διακόσμηση των γιορτών ακολουθεί μια αρκετά περιορισμένη χρωματική παλέτα, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ορισμένες αποχρώσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν το Φενγκ Σούι σας. Τα Χριστούγεννα είναι παραδοσιακά μια εποχή για πολλά κόκκινα στολίδια, αλλά μην το παρακάνετε. Ενώ το Φενγκ Σούι δεν υπαγορεύει συγκεκριμένα θετικά και αρνητικά χρώματα, τα χαρακτηρίζει από την ενέργεια που παράγουν και ορισμένες ενέργειες είναι λιγότερο θετικές από άλλες σε αφθονία. 

Το κόκκινο είναι ένα τυχερό χρώμα φενγκ σούι , αλλά μόνο όταν χρησιμοποιείται σε περιορισμένες ποσότητες. Σε περίσσεια, το κόκκινο μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ανησυχίας και υπερδιέγερσης. Για να το αποφύγετε, προσπαθήστε να συνδυάσετε το κόκκινο με άλλες αποχρώσεις για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε μια ισορροπία ενεργειών.

Όλες αυτές οι οδηγίες θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε την ενέργεια στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια των εορτών. Μέσα σε όλο το χάος των εορτασμών, τουλάχιστον η προσοχή σας στο Φενγκ Σούι θα διατηρήσει τον χώρο σας ήρεμο και μαγικό κατά τη διάρκεια των διακοπών. 

 

Πως να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει «Χριστούγεννα»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πασχαλινό τραπέζι με φίλους στο σπίτι: Πώς να το οργανώσεις με επιτυχία

Her News

Το viral hack διακόσμησης ντουλαπιών που θα κάνει την κουζίνα σας να μοιάζει με χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix

HerNews ka

Γλάστρες: Το νέο stylish trend του Instagram

Her News