HerNews.gr
Beauty

Πρέπει να φοράμε αντηλιακό σε εσωτερικούς χώρους;

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό στο δέρμα μας, ιδιαίτερα στο πρόσωπό μας ενώ είμαστε έξω στον ήλιο. Γνωρίζατε όμως ότι το δέρμα σας δέχεται επίθεση από επιβλαβείς ακτίνες όλο τον χρόνο, ακόμη κι αν είστε σε εσωτερικούς χώρους;

Από πού προέρχονται το φως και η ακτινοβολία;

Κάθεστε σε εσωτερικό χώρο και μπορεί να νιώσετε ότι είστε ασφαλείς από τις επιβλαβείς ακτίνες και το φως του ήλιου. Και, ενώ τα τυπικά γυάλινα παράθυρα μπορούν να μπλοκάρουν τις ακτίνες UVB, οι ακτίνες UVA εξακολουθούν να μπορούν να περάσουν.

Οι ακτίνες UVA είναι άφθονες και ισχυρές. Μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα και είναι η κύρια αιτία της φωτογήρανσης. Η φωτογήρανση μπορεί να παρουσιαστεί ως σκούρες κηλίδες, λεπτές γραμμές, ρυτίδες και αλλαγές στην υφή του δέρματος.

Δεν είναι μόνο ο ήλιος που προκαλεί βλάβη στο δέρμα όταν βρίσκεστε μέσα. Και το μπλε φως που εκπέμπεται από ηλεκτρονικές συσκευές όπως υπολογιστές, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα ενεργεί με παρόμοιο τρόπο με τις ακτίνες UVA. Και, η υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπεται από πράγματα όπως πιστολάκια μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση του δέρματος και βλάβη των ιστών.

Για να διατηρείτε το δέρμα σας απαλό, ενυδατωμένο και προστατευμένο όλον το χρόνο, χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως το αντηλιακό, για προστασία.

Είτε βρίσκεστε έξω, είτε μέσα, δοκιμάστε δοκιμάστε ένα αντηλιακό με SPF 30 ή 50. Αυτό θα σας προσφέρει προστασία υψηλής κάλυψης κατά της φωτογήρανσης. Μην ξεχνάτε ότι η καθημερινή περιποίηση προσφέρει προστασία, ενώ παράλληλα ενισχύει την καθημερινή λάμψη. 

Για βέλτιστο όφελος, χρησιμοποιήστε το αντηλιακό σας καθημερινά. Ολοκληρώστε με αυτό την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, ως το τελευταίο βήμα. Περάστε το αντηλιακό σε ολόκληρο το πρόσωπο και τον λαιμό. Αποφύγετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Συμβουλές για αδιάβροχο μακιγιάζ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ηairstyle: Τα ιδανικά χτενίσματα για εσάς που φοράτε γυαλιά!

HerNewskl

Τα δίχρωμα μαλλιά πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη τάση χρώματος μαλλιών του 2024

HerNews ka

Κυριακή Αναστασοπούλου: Τα do not για τα φρύδια

Her News