HerNews.gr
Health

Σημάδια που δείχνουν ότι δεν τρώτε αρκετά

Το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινής ζωής μπορούν να επηρεάσουν τη διατροφή σας και να διαπιστώσετε ότι δεν τρώτε αρκετά. Πιο συγκεκριμένα επηρεάζεται ο τρόπος που το σώμα σας ρυθμίζει την πείνα. 

Όποια και αν είναι η αιτία, το να μην τρώτε αρκετό φαγητό και να στερείτε στο σώμα σας σημαντικά θρεπτικά συστατικά μπορεί να εκδηλωθεί με τρόπους που προκαλούν όλεθρο στον μεταβολισμό και τις ορμόνες σας. Και τα δύο μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να τα παρατηρήσετε εάν τρώτε συνεχώς λιγότερο.

Ας δούμε όμως μερικά σημάδια ότι το σώμα σας μπορεί να μην λαμβάνει αρκετή ζωτική πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και λίπος.

1. Χαμηλή ενέργεια

Εάν αισθάνεστε εξαντλημένες για αρκετές εβδομάδες, ανεξάρτητα από το πόσο κουράζεστε ή την ποιότητα του ύπνου σας, ίσως είναι καιρός να αξιολογήσετε τη διατροφή σας.

Επίσης η έλλειψη ενέργειας συμβαίνει συχνά στην περίπτωση που ακολουθείτε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Σκεφτείτε αν καταναλώνετε γεύματα που περιλαμβάνουν όλα τα βασικά συστατικά. Τρώτε όταν πεινάτε κι ακούτε τα σημάδια του σώματός σας; 

2. Ζάλη

Η ζάλη μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σωματικά σημάδια ότι δεν τρώτε αρκετά. Όταν συμβαίνει αυτό, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να πέφτουν κατακόρυφα και να σας κάνουν να αισθάνεστε ζάλη ή λιποθυμία. Εάν νιώθετε συνεχώς ζαλισμένες και δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί, ρίξτε μια ματιά στην πρόσληψη τροφής.

Για μια γρήγορη ενίσχυση των σνακ, φάτε κάτι με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, όπως μια μπανάνα με λίγο βούτυρο αμυγδάλου, μια χούφτα μούρα και ξηρούς καρπούς ή λαχανικά με λίγο χούμους. Αυτός ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεΐνης θα σας βοηθήσει να αυξήσετε και να σταθεροποιήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας για να ενισχύσετε την ενέργειά σας.

3. Τριχόπτωση και εύθραυστα νύχια

Η υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών είναι στενά συνδεδεμένη με το τι τρώτε μαζί με το πόσες βιταμίνες και μέταλλα απορροφά το σώμα σας.

Είναι φυσιολογικό να χάνετε 50 με 100 τρίχες κάθε μέρα. Εάν χάνετε περισσότερες από το συνηθισμένο και τα νύχια σας φαίνονται να σπάνε ευκολότερα, πρέπει να σκεφτείτε τη διατροφή σας. Θα πρέπει να εστιάσετε στη θρέψη των μαλλιών και των νυχιών σας από μέσα προς τα έξω.

Ξεκινήστε με την κατανάλωση τροφών που βοηθούν στην παραγωγή περισσότερης κερατίνης. Αυτή είναι η πρωτεΐνη που δυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια σας. Το σπανάκι, τα φασόλια, το πλιγούρι βρώμης, ο σολομός, τα αυγά και τα μούρα είναι όλα εξαιρετικές πηγές θρεπτικών συστατικών που αγαπούν τα μαλλιά και τα νύχια. 

Βιταμίνη B12: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πετσέτες θαλάσσης: Οδηγίες για να είναι πάντα σαν καινούριες

Her News b

Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειώνεται αν ασκείστε τακτικά με βαράκια

Her News

Παγκόσμια μελέτη επιβεβαιώνει τον αντίκτυπο της Covid στην εκμάθηση της ανάγνωσης

HerNews ka