HerNews.gr
Fitness

Κυτταρίτιδα: Τρεις απλές ασκήσεις που βοηθούν στη μείωσή της

Η κυτταρίτιδα είναι μια διαταραχή αισθητικής φύσης, που εμφανίζεται κυρίως σε εμάς τις γυναίκες. Ωστόσο, η εμφάνιση “φλοιού πορτοκαλιού” ή αλλιώς τα λακκάκια στο δέρμα, πολλές φορές τα θεωρούμε ως “ατέλεια”.

Εδώ είναι λοιπόν που έρχεται η άσκηση. Μέσω της γυμναστικής δυναμώνουμε τους μύες και καίμε λίπος. Η άσκηση μπορεί οπότε να βοηθήσει και με την κυτταρίτιδα.

Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας τρεις απλές ασκήσεις που βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Ασκήσεις για την κυτταρίτιδα

Για την πρώτη άσκηση θα χρειαστεί να ξαπλώσετε ανάσκελα και σε θέση γέφυρας. Δηλαδή λυγίστε και τα δύο γόνατα σε ορθή γωνία αφήνοντας το πλάτος ενός χεριού μεταξύ τους. Τώρα σηκώστε τους γοφούς σας και τεντώστε το ένα πόδι μπροστά. Μετρήστε αργά μέχρι το δέκα και μετά αλλάξτε πόδι. Ολοκληρώστε δέκα επαναλήψεις αυτής της άσκησης κάθε μέρα.

Στη δεύτερη άσκηση για κυτταρίτιδα ξαπλώνετε στο πλάι, σε ένα στρώμα γυμναστικής και λυγίζετε ελαφρώς το πόδι που ακουμπάει κάτω. Μετά τεντώνετε το πάνω πόδι, ενώ εκπνέετε. Κρατήστε το για λίγο στον αέρα και μετά χαμηλώστε το ξανά, ενώ εισπνέετε. Αλλάξτε πλευρά μετά από 15 επαναλήψεις.

Στη τελευταία άσκηση θα χρειαστεί να κάτσετε όρθιες και να λυγίσετε τα γόνατά σας, σαν να κάνετε κάθισμα. Τα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να είναι ελαφρώς στραμμένα προς τα έξω. Λυγίστε τα γόνατα και τους γοφούς σε οκλαδόν θέση, σαν να κάθεστε σε μια καρέκλα και κρατήστε για 3 μετρήσεις. Καθώς σηκώνεστε, πιέστε το δεξί πόδι προς τα πίσω και πιέστε τους γλουτούς. Κρατήστε για 1 μέτρηση και μετά χαμηλώστε. Αλλάξτε τα πόδια μετά από κάθε σετ. Μην κάθεστε οκλαδόν πολύ βαθιά και κρατήστε τα δάχτυλα των ποδιών στο πάτωμα όταν πιέζετε προς τα πίσω.

Γυμναστική: 4 Λόγοι να την αγαπήσεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

H ζεστή σοκολάτα σου κάνει πραγματικά καλό!

Her News

Μην φρικάρεις όταν ανεβαίνεις στην ζυγαριά

Her News b

5 τρόποι για να μην πάρεις κιλά στις γιορτές!

Her News