HerNews.gr
Beauty

Μάσκαρα: Πώς να αποφύγεις το μουτζούρωμα γύρω από τα μάτια

Πολλές φορές τυχαίνει όταν βάζεις μάσκαρα να μουντζουρωθείς καταλάθος κατά την εφαρμογή της. Επίσης σίγουρα σου έχει συμβεί να ξεχάσεις ότι φοράς μάσκαρα και να τρίψεις τα μάτια σου. Όπως κι αν έχει σου έχουμε μερικές συμβουλές, που αν τις ακολουθήσεις θα αποφύγεις σίγουρα το μουντζούρωμα γύρω από τα μάτια σου.

Tips εφαρμογής της μάσκαρα

Ένα μικρό κόλπο μόλις εφαρμοστεί η μάσκαρα, είναι να περάσεις ελάχιστη πούδρα πάνω και κάτω στις βλεφαρίδες. Ιδανικά διάλεξε μια ημιδιαφανή πούδρα. Αυτό το κόλπο θα βοηθήσει τη μάσκαρα να μείνει σταθερή. Το ποια ημιδιαφανή σκόνη θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από εσένα, αλλά όσο πιο λεπτή είναι η σκόνη, τόσο το καλύτερο. 

Επίσης για να διατηρήσεις τη μάσκαρα σου στη θέση της, είναι επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιήσεις μια καλή αδιάβροχη μάσκαρα. Η εφαρμογή μιας αδιάβροχης mascara δεν είναι για όλες, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, αλλά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσες γυναίκες έχουν πιο λιπαρά βλέφαρα.

Αν θέλεις να ξεχάσεις μια και καλή το μουντζούρωμα από την μάσκαρα, τότε σίγουρα πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα ένα primer. Ένα υπέροχο primer θα πρέπει να σταματήσει κάθε μεταφορά μακιγιάζ, ειδικά γύρω από τα μάτια. Εάν έχεις ιδιαίτερα λιπαρή επιδερμίδα, ειδικά στην περιοχή εκείνη, τότε δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα primer για σκιές ματιών, καθώς και ένα primer για το δέρμα, πριν εφαρμόσεις τη μάσκαρα σου.

Για αποφυγή κάθε μουντζούρας, πρέπει να μην αγγίζεις καθόλου τα μάτια σου. Γενικά το να αγγίζεις το πρόσωπό σου είναι εύκολο και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα στο μακιγιάζ. Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να τρίψεις τα μάτια σου, χρησιμοποίησε ένα χαρτομάντιλο για να τα σκουπίσεις ελαφρά. Έτσι θα δημιουργήσεις μια νέα συνήθεια να κρατάς τα δάχτυλά σου μακριά από το πρόσωπό σου.

Τέλος, αν η mascara συνεχίζει να μουτζουρώνει, δώσε προσοχή στην περιποίηση του δέρματος σου. Βεβαιώσου ότι η κρέμα ματιών έχει απορροφηθεί εντελώς πριν προχωρήσεις στο μακιγιάζ.

Συμπεριλάβετε την βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βάλια Χατζηθεοδώρου: Το χειμερινό μανικιούρ για κάθε it girl!

HerNewskl

Nails trends: Pastel χρώματα και γραμμικά σχέδια

Her News b

Jennifer Lopez: Έκανε το πιο chic nude manicure του καλοκαιριού

HerNewskl