HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Όσα πρέπει να προσέξεις στην παραλία αν είσαι έγκυος

Έχεις προγραμματίσει να περάσεις τις διακοπές σου στην παραλία όσο είσαι έγκυος; Σίγουρα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος χαλάρωσης, αλλά θα πρέπει να προσέξεις κι ορισμένα πράγματα.

Όταν είσαι έγκυος είσαι πιο επιρρεπής σε θερμοπληξία, εάν δεν είσαι σωστά ενυδατωμένη. Επίσης είσαι πιο ευαίσθητη στο ηλιακό έγκαυμα. Ακολούθησε τις συμβουλές μας για να απολαύσεις τις διακοπές σου στην παραλία με απόλυτη ηρεμία!

Να είσαι προσεκτική στον ήλιο

Στην εγκυμοσύνη θα πρέπει να προστατεύεις τον εαυτό σου από τον ήλιο. Όταν είσαι έγκυος, το δέρμα σου είναι πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV.  Επίσης αν έχεις αναπτύξει πρόσφατα ραγάδες, μπορεί να σκουραίνουν πιο εύκολα με τον ήλιο. Το αντηλιακό λοιπόν είναι απαραίτητο. Εφάρμοσε ένα παχύ στρώμα αντηλιακού με SPF 50 κι επανέλαβε κάθε δύο ώρες, ειδικά όταν κολυμπάς ή ιδρώνεις. Θυμήσου να φοράς πάντα τα γυαλιά ηλίου σου κι ένα καπέλο για επιπλέον προστασία. Απέφυγε την παραλία τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Υπάρχει λιγότερος κόσμος στην παραλία και η ζέστη είναι λιγότερο έντονη το πρωί και το απόγευμα μετά τις 4.

Προστάτεψε την πλάτη σου

Το να ξαπλώνεις ανάσκελα σε μια πετσέτα δεν είναι η πιο άνετη στάση όταν είσαι έγκυος. Για να χαλαρώσεις ξάπλωσε στο πλάι, όπως κάνεις στο κρεβάτι. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα πονάει πολύ η πλάτη σου. Μπορείς επίσης να έχεις μαζί σου ένα μικρό μαξιλάρι, για να νιώθεις πιο άνετα.

Συμβουλές για τα πόδια σου

Ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και ξαπλώστρας δεν είναι ιδανικός αν νιώθεις βαριά τα πόδια σου. Τότε μάλλον θα πρέπει να αποφεύγεις να εκτίθεσαι άμεσα στο ηλιακό φως. Κάτσε κάτω από μια ομπρέλα, σήκωσε τα πόδια σου και συνέχισε να πίνεις πολλά υγρά. Μπορείς επίσης να περπατάς κατά μήκος της παραλίας, βρέχοντας τα πόδια σου στην θάλασσα. Αυτό θα τονώσει την κυκλοφορία και θα ανακουφίσει την πίεση από τους μύες της γάμπας σου.

Εγκυμοσύνη: Τι μπορείτε να τρώτε τις ημέρες με καύσωνα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άσκηση στην εγκυμοσύνη – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας συμβουλεύει

Her News

Υπερηχογραφικός Προγεννητικός Έλεγχος: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Τσάντα Μαιευτηρίου: Τι πρέπει να περιέχει;

Her News b