HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Τα συμπτώματα στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης

Στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης, είστε προς το τέλος του τρίτου τριμήνου σας, σχεδόν έτοιμες για το μεγάλο γεγονός. Αλλά το μωράκι σας έχει μερικές ακόμη εβδομάδες στην κοιλιά σας, καθώς το σώμα σας προετοιμάζεται για τον τοκετό. 

Θα σας καθοδηγήσουμε για το τι μπορείτε να περιμένετε για τον εαυτό σας αυτόν τον μήνα, για να γνωρίζετε μερικά πράγματα.

Συμπτώματα στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης

Στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης, η κοιλιά σας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Δεν είναι περίεργο που αισθάνεστε άβολα καθώς η κοιλιά σας ασκεί επιπλέον πίεση στην πλάτη σας. Επιπλέον, τα οστά της λεκάνης σας διαχωρίζονται και χαλαρώνουν κατά την προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε επιπλέον πόνο.

Από τη θετική πλευρά, καθώς το κεφάλι του μικρού σας βρίσκεται στην περιοχή της πυέλου τώρα, οι πνεύμονες και το διάφραγμά σας μπορούν να επεκταθούν, επιτρέποντάς σας να αναπνέετε λίγο πιο εύκολα.

Σε αυτόν τον μήνα το σώμα σας συγκρατεί νερό, επομένως θα έχετε λίγο πρήξιμο ιδιαίτερα στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια σας. Είναι ένας καλός λόγος για να χαλαρώσετε και να βάλετε τα πόδια σας λίγο πιο ψηλά αυτόν τον μήνα.

Ορισμένες έγκυες γυναίκες αρχίζουν επίσης να εμφανίζουν μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα δάχτυλα, τους καρπούς και τα χέρια. Αυτό είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, κάτι συνηθισμένο σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης.

Επίσης, αυτόν τον μήνα, οι επισκέψεις σας στην τουαλέτα θα αυξηθούν, καθώς η μήτρα ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη σας. Μπορεί επίσης να νιώσετε λίγο δυσκοιλιότητα. Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσετε είναι περισσότερες κολπικές εκκρίσεις.

Δερματικές αλλαγές στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης

Μπορεί να παρατηρήσετε υπερμελάγχρωση, ή πιο σκούρο δέρμα, σε μέρη του σώματός σας. Επίσης μπορεί να έχετε λίγες κηλίδες στο πρόσωπο και ραγάδες στο σώμα σας. Ορισμένα προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν με τις ραγάδες, όπως μια κατάλληλη ενυδατική κρέμα.

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: Ένας οδηγός διατροφής για κάθε μέλλουσα μαμά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Ο ρόλος της σωστής αναπνοής – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας ενημερώνει

Her News

Τι να περιμένετε στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

HerNews ka

Πώς η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News