HerNews.gr
Beauty

Το ευεργετικό βούτυρο κακάο για το δέρμα

Το βούτυρο κακάο είναι το φυσικό, φυτικό λίπος που εξάγεται από τους κόκκους κακάο. Οι κόκκοι αφαιρούνται από το φυτό κακάο πριν ζυμωθούν, καβουρδιστούν και πιεστούν για να διαχωριστεί το λίπος ως βούτυρο κακάο.

Το κακάο ήταν πάντα ένα πολύ δημοφιλές συστατικό και χρονολογείται από τους πολιτισμούς των Μάγια και των Αζτέκων πριν από περίπου 3.000 χρόνια. Αν και χρησιμοποιούνται κυρίως για ιατρικούς σκοπούς, τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα κακάο έχουν αποδειχθεί ανεκτίμητα και για άλλους λόγους. Και όχι, δεν μιλάμε μόνο για σοκολάτα (αν και είναι νόστιμη).

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει το βούτυρο κακάο σε μια σειρά προϊόντων περιποίησης δέρματος, είτε πρόκειται για λοσιόν, είτε κρέμες ή ακόμα και για βάλσαμο για τα χείλη. Αλλά σε περίπτωση που δεν ήσασταν τόσο εξοικειωμένες με τα οφέλη του, σας έχουμε καλύψει με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το βούτυρο κακάο για το δέρμα.

1. Πλούσια ενυδατική κρέμα

Το βούτυρο κακάο περιέχει ένα υψηλό επίπεδο απαραίτητων λιπαρών οξέων και βιταμινών, βοηθώντας το δέρμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο. Βοηθάει επίσης στο σχηματισμό ενός προστατευτικού στρώματος στο δέρμα. Αυτό με τη σειρά του ενισχύει τη διατήρηση της ελαστικότητας και του τόνου του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει το δέρμα να γίνει πολύ ξηρό.

2. Περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά

Το βούτυρο κακάο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, καθιστώντας το τον τέλειο φραγμό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας. Μερικά από αυτά τα αντιοξειδωτικά (που ονομάζονται πολυφαινόλες) είναι επίσης γνωστό ότι μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες από τον ήλιο.

3. Ευγενικό προς το ευαίσθητο δέρμα

Το βούτυρο κακάο είναι απαλό στην αφή, καθιστώντας το ιδανικό για εγκαύματα ή εξανθήματα. Επίσης, χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει το ευαίσθητο δέρμα από το έκζεμα ή την δερματίτιδα.

4. Μειώνει τις ραγάδες

Τέλος, βοηθά στην ελαχιστοποίηση και την πρόληψη της ορατότητας των ραγάδων. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, πάντα αφού συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Βήμα προς βήμα νυχτερινή ρουτίνα για απαλή επιδερμίδα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Λάθη που κάνεις και έχεις φριζαρισμένα μαλλιά

Her News

Led eyeliner: Ήρθε να αντικαταστήσει το κλασσικό eyeliner!

HerNewskl

Σπαθόλαδο: Το βάλσαμο για τον οργανισμό μας

Her News