HerNews.gr
Health

Υγιεινά συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε στο τσάι

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε στο τσάι σας, είτε πίνετε χαμομήλι, είτε πράσινο, είτε ένα φλιτζάνι matcha και να το κάνετε πιο υγιεινό και δυναμωτικό. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα πιο υγιεινά πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε στο τσάι, ώστε να μπορείτε να το απολαύσετε περισσότερο.

Γάλα

Το γάλα είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά για προσθήκη στο τσάι σε όλο τον κόσμο, από τη Βρετανία μέχρι την Ινδία και το Χονγκ Κονγκ. Το πώς θέλετε να φτιάξετε το τσάι εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Σε κάποιους αρέσει μόνο μια ελάχιστη προσθήκη γάλακτος, ενώ άλλοι θα φτιάξουν κάτι που θα μοιάζει περισσότερο γάλα με τσάι. Όπως κι αν έχει, η προσθήκη γάλακτος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε πρωτεΐνη και ασβέστιο.

Τζίντζερ

Ένα εξαιρετικό πεπτικό βοήθημα, το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει τη ναυτία, τον έμετο ή τις στομαχικές διαταραχές λόγω ναυτίας. Μειώνει επίσης τη φλεγμονή και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό. 

Μέλι

Κλασικό συστατικό, αν θέλετε το τσάι σας να γίνει λίγο πιο γλυκό. Βέβαια το μέλι είναι και μια υγιεινή εναλλακτική λύση στη ραφιναρισμένη ζάχαρη. 

Φύλλο βασιλικού

Αυτό το αρωματικό φύλλο είναι μέλος της οικογένειας της μέντας και είναι μια καταπραϋντική προσθήκη στα τσάγια για ένα ευχάριστο ρόφημα μετά το γεύμα. Προσθέστε αποξηραμένο βασιλικό σε ένα φλιτζάνι τσάι για να καταπολεμήσετε την πνευματική κόπωση και για μια ηρεμιστική εμπειρία.

Λεμόνι

Μια φέτα λεμόνι κάνει ένα φλιτζάνι πράσινου τσαγιού μια απόλαυση εσπεριδοειδών και είναι ένα από τα πιο υγιεινά πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε. Ξέρουμε ότι το νερό με λεμόνι βοηθά το συκώτι και έχει πολλές αντιικές ιδιότητες. Τα ίδια οφέλη μεταφέρονται και στο τσάι. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού στην τσαγιέρα και βράστε για 5 λεπτά. Προσθέστε και μερικές φέτες λεμονιού όταν το φλιτζάνι είναι έτοιμο!

Μέντα

Η μέντα είναι το τέλειο συστατικό για ένα φλιτζάνι παγωμένο τσάι μια καλοκαιρινή μέρα. Ανακατέψτε 5 με 10 φύλλα μέντας στο κάτω μέρος  για να καταπραΰνετε τη δυσπεψία και να αφεθείτε στο μοναδικό άρωμα.

Γαλακτοκομικά και Ακμή: Υπάρχει σύνδεση;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ψάρια: Η υπερτροφή που δεν πρέπει να χάσετε

Her News

3 διατροφικές συνήθειες που κάνουν “σαμποτάζ” στην λειτουργία του εγκεφάλου

Her News b

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος

Her News