HerNews.gr
Health

3 διατροφικές συνήθειες που κάνουν “σαμποτάζ” στην λειτουργία του εγκεφάλου

mind

Ενώ πολλοί προσέχουν τις διατροφικές τους συνήθειες για να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους, λίγοι είναι αυτοί που δίνουν βάση σε αυτές για την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Είναι γεγονός, ότι η σωστή διατροφή μπορεί να επηρεάσει θετικά την λειτουργία του εγκεφάλου μας. Ποιες λοιπόν διατροφικές συνήθειες σε θα βοηθήσουν το “μυαλό” σας; 

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ δεν επηρεάζει μόνο την σιλουέτα, γεμίζοντας την με περιττές θερμίδες,αλλά επηρεάζει ιδιαίτερα και την διαύγεια του εγκεφάλου. Η κατανάλωση περισσότερων από 1 έως 2 ποτά την ημέρα μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του εγκεφάλου να λειτουργεί στο μέγιστο. Το υπερβολικό αλκοόλ με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών στο σώμα. Οι οποίοι είναι χημικοί αγγελιοφόροι που βοηθούν τα κύτταρα του εγκεφάλου να επικοινωνούν.

Παράλειψη των γευμάτων

Ένας ισχυρός εγκέφαλος χρησιμοποιεί τουλάχιστον το 20% της ενέργειας του σώματος. Για αυτό και το σώμα πρέπει να έχει πάντοτε αποθέματα ενέργειας απο τα τρόφιμα. Όταν παραλείπεις τα γεύματα, το σώμα μπαίνει σε μια αντισταθμιστική κατάσταση, ώστε να δημιουργήσει γλυκόζη για τον εγκέφαλο και να εξισορροπήσει το σάκχαρο του αίματος σε ένα ασφαλές επίπεδο ισορροπίας. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί στο σώμα ως χαμηλή ενέργεια, διέγερση και αδυναμία συγκέντρωσης Για την υγεία του εγκεφάλου, είναι χρήσιμο να τρώτε πρωινό μέσα σε 1 ώρα από το ξύπνημα και στη συνέχεια να τρώτε ένα ισορροπημένο γεύμα κάθε 3 έως 4 ώρες μέσα στην ημέρα.

Υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης

Το μυστικό για να λειτουργεί στο έπακρο ο εγκέφαλος σου είναι να αποφύγεις την ζάχαρη. Η λειτουργία του εγκεφάλου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αφού η γλυκόζη είναι συνήθως το κύριο καύσιμο για τον εγκέφαλό. Ενώ η υπερβολική ζάχαρη δεν βλάπτει τον εγκέφαλό σας άμεσα, επικαλείται την απελευθέρωση υψηλών επιπέδων ινσουλίνης. Η ινσουλίνη επηρεάζει την πρόσβαση διαφόρων αμινοξέων στον εγκέφαλό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πατάτες: Μήπως είναι παρεξηγημένες;

Her News

Τι μπορείς να τρως όταν έχει ζέστη

Her News b

Ξυπνάς κουρασμένη;- Οι λόγοι που κοιμάσαι άσχημα και 5 λύσεις για να βελτιώσεις τον ύπνο σου

HerNews ka