HerNews.gr
Health

Κρύο ή ζεστό ντους πριν τον ύπνο;

Πολλοί άνθρωποι έχουν την συνήθεια να κάνουν ντους πριν κοιμηθούν. Αυτό τους βοηθάει να χαλαρώσουν πριν πέσουν στο κρεβάτι. Αλλά ξέρατε ότι ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού, επηρεάζεται και η θερμοκρασία του σώματός σας;

Κρύο ντους πριν τον ύπνο

Το να κάνετε ένα κρύο ντους συνήθως σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε νερό που είναι πιο δροσερό από τη θερμοκρασία του σώματός σας ή τη θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο, το ακριβές εύρος θερμοκρασίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις.

Το κρύο μπάνιο έχει γίνει δημοφιλές λόγω των πιθανών πλεονεκτημάτων για την υγεία, τα οποία περιλαμβάνουν βελτιωμένη κυκλοφορία, αυξημένη εγρήγορση, μειωμένο μυϊκό πόνο και ενισχυμένη ψυχική ευεξία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κρύο ντους μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους, ειδικά για εκείνους με ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή ευαισθησίες σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο

Ένα ζεστό ντους βοηθάει στη χαλάρωση των μυών και στην ανακούφιση από την ένταση. Η ζεστασιά από το νερό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική μετά από μια κουραστική μέρα ή σε περιόδους στρες.

Επιπλέον το ζεστό νερό συμβάλλει στην ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια κρυολογήματο ή αλλεργιών.

Το ζεστό μπάνιο ενισχύει την απαλότητα του δέρματος, διευκολύνοντας την απολέπιση ή την εφαρμογή προϊόντων περιποίησης.

Οφέλη του μπάνιου πριν κοιμηθείτε

Το να κάνετε ντους πριν κοιμηθείτε θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο. Η άνοδος και η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος μετά από ένα ντους μπορεί να σηματοδοτήσει στο σώμα σας ότι είναι ώρα για ξεκούραση.

Εάν είχατε μια κουραστική μέρα, το βραδινό μπάνιο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να διώξετε το άγχος. Επίσης θα σας εξοικονομήσει χρόνο για να έχετε μια πιο χαλαρή πρωινή ρουτίνα την επόμενη μέρα.

Συνήθειες που αποτρέπουν δερματικές παθήσεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζέστη: 5 έξυπνοι τρόποι για να δροσιστείτε

Her News b

Βαλεριάνα: Το ηρεμιστικό της φύσης

Her News b

Η βιταμίνη D θα μπορούσε να αποτρέψει καρδιακές προσβολές, δείχνει μελέτη

Her News