HerNews.gr
Beauty

Ρετινοειδή και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ρετινοειδή και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τα ρετινοειδή είναι ισχυρά και ανάμεσα στα πιο αποτελεσματικά συστατικά στον κόσμο της περιποίησης του δέρματος. Έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα λόγω της ικανότητάς τους να αντιμετωπίζουν πολλά δερματικά προβλήματα. 

Ρετινοειδή και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Επίσης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην εξάλειψη των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και της ακμής.

Πολλοί όμως αναρωτιούνται αν μπορούν να χρησιμοποιούν ρετινοειδή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και αν η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Το Chic and Βeauty πρόκειται να σας απαντήσει.

Στον κόσμο της ομορφιάς, υπάρχει η άποψη ότι κατά την περίοδο του καλοκαιριού, θα πρέπει να περιορίσουμε ή ακόμα και να διακόψουμε τη χρήση ισχυρών συστατικών, όπως τα ρετινοειδή, λόγω του κινδύνου φωτοευαισθησίας από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα. Οι περισσότερες γυναίκες, εκτός από τις εγκύους και τις θηλάζουσες, μπορούν να χρησιμοποιούν κάποια μορφή ρετινοειδών στην καθημερινή τους ρουτίνα περιποίησης, ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα ρετινοειδή είναι η ρετινόλη, η οποία συνήθως περιλαμβάνεται σε προϊόντα διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή. Στην αντίθετη περίπτωση, τα ρετινοειδή που προστατεύονται από συνταγή είναι πολύ ισχυρότερα από τη ρετινόλη.

Ρετινοειδή και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Εάν νιώθετε ερεθισμούς ή κάποια δυσφορία όταν χρησιμοποιείτε ρετινοειδή, αυτό σημαίνει ότι οι δραστικές ουσίες λειτουργούν για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να προάγουν τη δημιουργία νέων και υγιών κυττάρων.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κοκκινίλες και ερυθρότητα.

Φυσικά, είναι πιθανό να φοβάστε ότι ο ήλιος μπορεί να επιδεινώσει αυτήν την κατάσταση, ειδικά αν ξεκινήσατε πρόσφατα να χρησιμοποιείτε ρετινοειδή.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν τα ρετινοειδή τους καθημερινά, ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με την κατάλληλη προσοχή.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα ρετινοειδή  είναι ευαίσθητα στο φως του ηλίου, και αυτό μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά τους. 

Γι’ αυτό, η καλύτερη στιγμή για να τα εφαρμόσετε είναι το βράδυ, κατά προτίμηση πριν πάτε για ύπνο.

Εάν χρησιμοποιείτε ρετινοειδή το πρωί, βεβαιωθείτε ότι φοράτε ευαίσθητο στον ήλιο δέρμα και ανανεώνετε την εφαρμογή του συχνά, κάθε 2-3 ώρες, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Αυτό θα προστατεύσει το δέρμα σας από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ερεθισμών.

Αν και τα ρετινοειδή δεν προκαλούν φωτοευαισθησία, αυτά καθαυτά, ο ήλιος μπορεί να είναι βλαβερός για το δέρμα σας, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά ή εάν είστε σε αρχικό στάδιο χρήσης.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλό να παρατηρείτε προσεκτικά την αντίδραση του δέρματός σας και να ενημερώνετε τον δερματολόγο σας για οποιαδήποτε ανησυχία.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τα ρετινοειδή στην περιποίηση του δέρματός σας καθημερινά, εκτός από περιπτώσεις εγκυμοσύνης ή θηλασμού. Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο κοινά ρετινοειδή που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα χωρίς ιατρική συνταγή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά.

Ρετινοειδή και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ο φόβος που μπορεί να προκύψει για τη χρήση ρετινοειδών το καλοκαίρι μπορεί να συνδέεται με τους ερεθισμούς που μπορεί να παρατηρηθούν στο δέρμα κατά την αρχική χρήση. Ωστόσο, αυτοί οι ερεθισμοί είναι συνήθως μεμονωμένοι και συνήθως σημαίνει ότι το ρετινοειδές λειτουργεί για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Ακόμη,  προάγει την ανανέωση του. Αυτό είναι μια φυσιολογική αντίδραση και η ερυθρότητα συνήθως εξαφανίζεται στη συνέχεια.

Σημαντικό είναι να αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο όταν χρησιμοποιείτε ρετινοειδή. Ο ήλιος μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα τους, καθιστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά. Για αυτό, η βραδινή εφαρμογή είναι προτιμότερη.

Ρετινοειδή και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα αντιηλιακό προϊόν κατά τη χρήση ρετινοειδών. Επίσης, να το ανανεώνετε συχνά, κυρίως αν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό θα προστατεύσει το δέρμα σας από τις αρνητικές επιπτώσεις του ηλιακού φωτός.

Chic and Beauty: Oι μεγαλύτερες skincare τάσεις για το καλοκαίρι του 2023

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αντηλιακό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συστατικά του

HerNewskl

Medium haircuts: Η νέα τάση για την άνοιξη του 2024

HerNewskl

Jennifer Lopez: Έκανε το πιο εξεζητημένο μανικιούρ για τον Αύγουστο

HerNewskl