HerNews.gr
Σχέσεις

Το να κοιμάσαι με τον πρώην σου είναι πάντα τόσο κακή ιδέα;

Οι γυναίκες πολλές φορές έχουν πολλά έντονα συναισθήματα για το σεξ με έναν πρώην. Μερικές είναι πεπεισμένες ότι το σεξ είναι καλύτερο τη δεύτερη φορά, ενώ άλλες υποστηρίζουν ότι θα τελειώσει με αρκετή στεναχώρια.

Ένα πρόσφατο σύνολο μελετών που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior διαπίστωσε ότι το σεξ με τον πρώην σας δεν εμποδίζει στην πραγματικότητα τη συνολική αποκατάσταση του χωρισμού.

Επίσης η επανεξέταση της σεξουαλικής πλευράς της σχέσης μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση κάποιου άλυτου θέματος. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα κι αν δεν είστε στην ίδια σελίδα με τον πρώην σας, μπορεί να καταλήξετε με μερικές φρέσκες πληγές.

Εδώ είναι τρία πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου πριν κάνετε σεξ με έναν πρώην.

Μην εξιδανικεύετε την κατάσταση

Μπορεί να σας ελκύει περισσότερο ένας πρώην στην αρχή επειδή τον θυμάστε στα καλύτερά του. Είναι εύκολο να κοιτάξετε το παρελθόν και να δείτε μόνο τα καλά. Αλλά μπορείτε να είστε πιο επιλεκτικές όταν σκέφτεσαι μια προηγούμενη σχέση.

Αν αυτή τη στιγμή δεν έχετε κάτι με το οποίο είστε ευχαριστημένες ή που να σας ενθουσιάζει τότε είναι πιο πιθανό να σκεφτείτε τον πρώην σας. Ωστόσο αν θέλετε ξανά να κοιμηθείτε μαζί του, προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο συνειδητοποιημένες.

Να είστε προσεκτικές

Να είστε προσεκτικές ειδικά εάν εξακολουθείτε να έχετε έντονα συναισθήματα. Διαφορετικά θα  μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνο για τη γενική συναισθηματική σας ευεξία να επιδιώξετε το σεξ με έναν πρώην.

Είναι ιδιαίτερα φρόνιμο να μην ασχοληθείτε με αυτό νομίζοντας ότι το σεξ θα σας φέρει ξανά κοντά. Το να ελπίζετε ότι το σεξ με τον πρώην θα αναζωπυρώσει τη σχέση, σας δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες.

Θέστε ορισμένους βασικούς κανόνες

Χωρίς κάποια βασική επικοινωνία , το σεξ με τον πρώην σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλές περιττές συγκρούσεις. Ενώ μπορεί να φαίνεται σαν μια αβλαβής ιδέα στην αρχή, όσο περνάει ο καιρός αυτός μπορεί να βρει κάποια άλλη και να σας αφήσει ξανά. Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση σκεφτείτε τι είναι αυτό που θέλετε και τι περιμένετε να συμβεί. Ξεκαθαρίστε επίσης με τον πρώην σας τι ακριβώς θέλει κι εκείνος.

Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Beige flags: Η νέα τάση στον όρο του dating που αντικαθιστά τα red flags

HerNewskl

Μήπως σκέφτεται να σε απατήσει;

Her News

Μήπως ο σύντροφος σου δεν σε σέβεται; Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b