HerNews.gr
Pets

Πώς να φροντίσετε ένα κατοικίδιο κουνέλι

Το κουνέλι είναι μοναδικό ως κατοικίδιο. Έχει συγκεκριμένες ανάγκες για να ζήσει μια μακρά, ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Ακολουθεί μια βασική επισκόπηση για το πώς να φροντίζετε ένα κατοικίδιο κουνέλι.

Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι σας

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να φιλοξενήσετε ένα κουνέλι στο σπίτι σας ως κατοικίδιο. Μπορεί να ζήσει ελεύθερα σε ένα δωμάτιο πάντα με επιτήρηση ή σε ένα μεγάλο κλουβί. Αν περιορίζεται, ο χώρος του πρέπει να είναι πάντα αρκετά μεγάλος ώστε να μπορεί να περιφέρεται και θα πρέπει να το αφήνετε λίγες ώρες τουλάχιστον ελεύθερο για άσκηση.

Γενικά τα κουνέλια χρειάζονται χώρο για να τρέξουν και να εξερευνήσουν. Για να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο για το κουνελάκι σας και για να προστατέψετε τα υπάρχοντά σας, θα χρειαστεί να κλείσετε προσεκτικά την περιοχή.

Η διατροφή ενός κουνελιού

Η διατροφή ενός κουνελιού είναι πάρα πολύ σημαντική για την υγεία του. Μπορεί να τρώει ξηρή τροφή ειδική για κουνέλια σε καθημερινή βάση. Επίσης χρειάζεται και ξερό χόρτο, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Αυτές είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος των κουνελιών. Καλό είναι και επιτρέπεται να καταναλώνει σε μικρή ποσότητα κάποιες φορές φρούτα όπως μήλο και ροδάκινο και λαχανικά όπως το καρότο και το μαρούλι.

Απαγορεύεται όμως αυστηρά για ένα κουνέλι να τρώει ξηρούς καρπούς, δημητριακά, ψωμί, φασόλια κι οτιδήποτε με ζάχαρη, όπως σοκολάτα. Μην ξεχνάτε να του βάζετε κάθε μέρα φρέσκο νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Περιποιηθείτε σωστά το κουνέλι σας

Είναι σημαντικό αν έχετε ένα κουνέλι να φροντίζετε να διατηρούνται τα νύχια του στο σωστό μήκος, ώστε να μην κινδυνεύει να αυτοτραυματιστεί καταλάθος. Χρειάζεστε οπότε έναν ειδικό νυχοκόπτη για κουνέλια. Απλά ρωτήστε τον κτηνίατρο για το πώς πρέπει να τα κόβετε. Τέλος μην ξεχνάτε μια φορά την βδομάδα με μια κατάλληλη βούρτσα για κουνέλια να τα χτενίζετε, γιατί δεν μπορούν μόνα τους να αποβάλλουν τις τρίχες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί το κατοικίδιο βελτιώνει την υγεία σου!

Her News

Η δύναμη της Προσφοράς

Her News

Η νέα πλατφόρμα του gov.gr για τα ζώα συντροφιάς

HerNews ka