HerNews.gr
Health

5 Τρόποι για να κρατάτε το μυαλό σας κοφτερό καθώς μεγαλώνετε

Η γήρανση μπορεί να είναι σκληρή για το σώμα και το μυαλό, επομένως είναι σημαντικό να χτίζετε υγιεινές συνήθειες, είτε είστε 25, είτε είστε 75. Διατηρήστε το μυαλό σας κοφτερό, ενσωματώνοντας μερικές από αυτές τις δραστηριότητες που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Φτιάξτε παζλ ή κάντε σταυρόλεξα

Κάποτε μπορούσατε να βρείτε βιβλία με σταυρόλεξα, αλλά σήμερα, δεν είναι τόσο δημοφιλή, όσο τα ψηφιακά παιχνίδια μυαλού. Είτε προτιμάτε το στυλό και το χαρτί, είτε σας αρέσει να κάνετε κλικ σε μια  εφαρμογή, αυτά τα παιχνίδια είναι τέλεια να κρατήσετε το μυαλό σας κοφτερό.

Τώρα, το να κάνετε ένα καθημερινό sudoku δεν πρόκειται να αποτρέψει πλήρως τη νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά θα διασφαλίσει ότι ο εγκέφαλός σας επεξεργάζεται γρήγορα τον κόσμο γύρω του. Και η προσθήκη αυτών στη ρουτίνα σας είναι εξαιρετικά απλή.

Περάστε 30 λεπτά συνομιλώντας με την οικογένεια ή τους φίλους σας

Η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους έχει συνέπειες για την υγεία και το μυαλό σας. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, τα άτομα με ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν γνωστική έκπτωση.

Κρατήστε το μυαλό κοφτερό μαθαίνοντας μια νέα γλώσσα

Ένας συναρπαστικός τρόπος για να ασκήσετε τον εγκέφαλό σας είναι να μάθετε μια νέα γλώσσα. Η εκμάθηση γλωσσών μπορεί να είναι αποθαρρυντική, ειδικά αν ξεκινάτε αργά στη ζωή σας. Αλλά η ομορφιά του να κάνετε γρήγορα μαθήματα γλώσσας είναι ότι δεν χρειάζεται να μιλάτε άπταιστα. Δεν υπάρχει λάθος τρόπος να εξασκηθείτε σε μια νέα γλώσσα. Εάν μάθετε ένα απλό λεξιλόγιο κάθε βδομάδα, αυτή είναι μια υπέροχη χρήση του χρόνου σας που μπορεί να κρατήσει το μυαλό κοφτερό.

Ορίστε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου

Από τα θεμελιώδη στοιχεία της υγείας σας, ο ύπνος είναι αναμφίβολα το πιο αγνοημένο. Δεν βοηθάει το γεγονός ότι από τότε που είμαστε νέοι, το να «μείνουμε ξύπνιοι μέχρι αργά» το νιώθαμε σαν κάτι συναρπαστικό.  Ωστόσο, το να βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά κάθε βράδυ είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί σε κορυφαία φόρμα.

Τα αιθέρια έλαια κάνουν καλό στην υγεία και στην ευεξία μας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κράμπες περιόδου: Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν

Her News

Υγεία: 3 συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις μόλις ξυπνήσεις το πρωί

Her News b

Όσοι ροχαλίζουν πριν από τα 50 δεν κάνει καλό για την υγεία τους

Her News