HerNews.gr
Beauty

Έλαιο argan: «Υγρός χρυσός» για τα μαλλιά

Υπάρχουν διάφορα έλαια μαλλιών, καστορέλαιο, jojoba και πολλά άλλα, αλλά μόνο ένα είναι ο βασιλιάς όλων των ελαίων για τα μαλλιά, το έλαιο argan. Δεν είναι τυχαίο που πολλά παραδοσιακά μυστικά ομορφιάς βασίζονται στο έλαιο argan. Εδώ και αιώνες βοηθά την υγεία και την ομορφιά του δέρματος και κυρίως των μαλλιών. Αυτός είναι μάλλον ο λόγος που κέρδισε το παρατσούκλι «υγρός χρυσός».

Αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει το λάδι argan για τα μαλλιά σας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιο είναι το μυστικό του ελαίου argan και πώς ωφελεί τα μαλλιά.

Γιατί το έλαιο argan είναι ένα θαύμα για τα μαλλιά;

Αναρωτιέστε τι θαύματα μπορεί να κάνει το έλαιο αργκάν στα μαλλιά σας; Μια καλύτερη ερώτηση θα μπορούσε να είναι: «Τι θαύματα δεν μπορεί να κάνει;». Το έλαιο αργκάν έχει ευεργετικά αποτελέσματα στα

Ενυδατώνει, θρέφει, προσθέτει λάμψη, προστατεύει από το σπάσιμο, βελτιώνει την ελαστικότητα, προστατεύει από την υγρασία, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και πολλά άλλα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η ασυναγώνιστη ενυδατική του δράση στα μαλλιά!

Σε σύγκριση με άλλα έλαια, το έλαιο argan έχει μικρότερα μόρια, έτσι μπορεί να διεισδύσει καλύτερα στην τρίχα και να προσφέρει ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω. Επιπλέον, έχει την ικανότητα να κλειδώνει αυτή την ενυδάτωση στα μαλλιά, γεγονός που εξασφαλίζει πραγματικά μακροχρόνια ενυδάτωση.

Έχει επίσης βρεθεί ότι τα μαλλιά απορροφούν τα κορεσμένα και μονοακόρεστα έλαια (όπως το έλαιο αργκάν) καλύτερα από τα πολυακόρεστα έλαια (όπως το ηλιέλαιο). Αυτό του επιτρέπει να διεισδύει καλύτερα στα μαλλιά και να μειώνει την ποσότητα του νερού που απορροφά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αποτρέπει επίσης το φριζάρισμα.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, το έλαιο αργκάν συμβάλλει στη σημαντική αύξηση της ελαστικότητας, της απαλότητας και στην αποκατάσταση της χαμένης λάμψης της τρίχας. Όταν τα μαλλιά είναι πιο απαλά και πιο εύκαμπτα, είναι επίσης λιγότερο επιρρεπή στο μπέρδεμα.

Αν λούζετε τα μαλλιά σας έτσι, το κάνετε λάθος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Yιοθέτησε την τάση του barbiecore nails!

HerNewskl

Κεφάλαιο «Περιποίηση Σώματος»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Her News

Μαύρα στίγματα: Tρόποι για να απαλλαγείτε από την υπερμελάγχρωση

Her News