HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να καθαρίσετε τις γυάλινες πόρτες του ντους ώστε να αστράφτουν

Το να γνωρίζετε πώς να καθαρίζετε τις γυάλινες πόρτες του ντους είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε ένα αστραφτερό και καθαρό μπάνιο. Ενώ οι γυάλινες πόρτες και οι τοίχοι ντουζιέρας είναι κομψοί και πρακτικοί, λερώνονται επίσης συχνά. Μετά από κάθε ντους, οι σταγόνες νερού και τα προϊόντα που χρησιμοποιήσατε, προσκολλώνται στην επιφάνειά τους.

Εάν δεν είστε επιμελείς με τον καθαρισμό της γυάλινης πόρτας του ντους σας και την αφαίρεση των πιτσιλιών μετά από κάθε ντους, τα υπολείμματα σαπουνιού που δημιουργούνται από τα μέταλλα στο νερό και το σαπούνι μπορούν να χαράξουν μόνιμα το γυαλί, αφήνοντας ένα ομιχλώδες χάος. Μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό σαπουνιού. Εναλλακτικά, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για μια καθαρή γυάλινη πόρτα του ντους που γυαλίζει και αστράφτει.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τις γυάλινες πόρτες του ντους;

Οι γυάλινες πόρτες ντους πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τις διατηρήσετε καθαρές. Απλώς ένας γρήγορος ψεκασμός με ένα καθαριστικό DIY ή του εμπορίου που στη συνέχεια αφαιρείται, εμποδίζει τη συσσώρευση υπολειμμάτων σαπουνιού. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε την πόρτα του ντους σας με ένα καθημερινό καθαριστικό τζαμιών που δεν χρειάζεται καν να το σκουπίσετε ή να το τρίψετε.

Ή παραλείψτε τη χρήση καθαριστικών και απλώς σκουπίστε την επιφάνεια για να αφαιρέσετε το νερό και τη συσσώρευση. Εάν ο καθημερινός καθαρισμός δεν είναι διαχειρίσιμος, καθαρίστε βαθιά την γυάλινη πόρτα του ντους σας κάθε εβδομάδα, τουλάχιστον.

Πώς να καθαρίσετε τις γυάλινες πόρτες του ντους με ξύδι

Το αποσταγμένο λευκό ξύδι περιέχει οξικό οξύ που θα καθαρίσει τα υπολείμματα σαπουνιού. Μην χρησιμοποιείτε όμως αυτή τη μέθοδο σε ντους με πέτρα.

Βήμα 1: Αναμείξτε ένα διάλυμα καθαρισμού

Αναμείξτε δύο μέρη αποσταγμένου λευκού ξιδιού με δύο μέρη απεσταγμένου νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων για να βοηθήσετε το διάλυμα να είναι πιο αποτελεσματικό.

Βήμα 2: Ψεκάστε τις πόρτες του ντους

Ξεκινώντας από το πάνω μέρος της γυάλινης πόρτας, ψεκάστε άφθονα το διάλυμα πάνω στο γυαλί. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά για να διασπαστεί το σαπούνι. Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το καθαριστικό μετά από κάθε ντους, ενώ οι γυάλινες πόρτες είναι βρεγμένες, δεν χρειάζεται να περιμένετε.

Βήμα 3: Σκουπίστε το γυαλί

Ξεκινώντας από την κορυφή, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να σκουπίσετε το γυαλί προς τα κάτω. Εάν το διάλυμα ξυδιού έχει στεγνώσει, προσθέστε λίγο ακόμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Τι είναι το κρεόζωτο και γιατί είναι επικίνδυνο;

Her News

Gwyneth Paltrow: Το σπίτι της σκορπίζει καλαισθησία, φιλοξενία και άνεση

Her News

Air Condition: Πως θα κάνεις οικονομική χρήση;

Her News b