HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Πόσο εβδομάδων έγκυος είσαι;

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τον ενθουσιασμό όταν κάνετε ένα τεστ για εγκυμοσύνη και διαβάζετε το θετικό αποτέλεσμα! Πρώτα πρέπει να επεξεργαστείτε την είδηση ​​ότι θα γίνετε μαμά. Μετά οι σκέψεις σας θα στραφούν φυσικά στον προγραμματισμό. Μια από τις πρώτες ερωτήσεις σας θα είναι αναμφίβολα, πόσο εβδομάδων έγκυος είστε.

Για να μάθετε πόσο είστε ακριβώς χρειάζεται απλά να γνωρίζετε την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου σας. Μετά δείτε πόσες εβδομάδες έχουν περάσει ή υπολογίστε στο διαδίκτυο.

Πότε θα γεννήσετε;

Λάβετε υπόψη ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική. Το αποτέλεσμα θα είναι μια εκτίμηση και όχι μια καθορισμένη ημερομηνία, που σας δείχνει πότε θα γεννήσετε.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες εγκυμοσύνες διαρκούν 40 εβδομάδες. Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν την ημερομηνία τοκετού. Η έμμηνος ρύση, όσο και η περίοδος ωορρηξίας υπολογίζονται ως οι δύο πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Πολλές δεν θα γνωρίζουν την εγκυμοσύνη τους μέχρι την πρώτη τους απώλεια περιόδου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή θα μπορούσαν να είναι έως και πέντε εβδομάδες έγκυος. Αυτό σημαίνει ότι η απλή εκτίμηση εννέα μηνών από την ημέρα που κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης δεν πρόκειται να υπολογίσει την ημερομηνία τοκετού.

Αν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε ακριβώς σε ποιο σημείο του κύκλου της ωορρηξίας σας βρισκόσασταν τη στιγμή της γονιμοποίησης, είναι δύσκολο να γνωρίζετε πόσο μακριά είστε και ποια ημερομηνία θα γεννήσετε.

Όμως, χρησιμοποιώντας τόσο την ημερομηνία της τελευταίας περιόδου, όσο και τη διάρκεια του κανονικού σας κύκλου ή την ακριβή ημερομηνία σύλληψης, ένα online εργαλείο θα υπολογίσει γρήγορα την εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού.

Ξεκινώντας το ταξίδι της εγκυμοσύνης 

Αφού υπολογίσετε την ημερομηνία τοκετού, πορείτε να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πότε να περιμένετε το μικρό σας  και να αρχίσετε να σχεδιάζετε ανάλογα.

Ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είστε έγκυος με εξέταση αίματος και φυσική εξέταση και επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πιο ακριβή ημερομηνία τοκετού.

Τα συμπτώματα στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Πώς δύο καφέδες τη μέρα επηρεάζουν την ανάπτυξη του παιδιού

Her News

Εγκυμοσύνη: Πως να αποτρέψετε τις ραγάδες σύμφωνα με ειδικούς

HerNews ka

Η ναυτία στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Her News