HerNews.gr
Beauty

Τα Scrubs με καφέ έχουν πραγματικά οφέλη για την περιποίηση του δέρματος;

Ο καφές είναι κάτι περισσότερο από ένα ρόφημα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, όπως scrub. Ο αλεσμένος καφές είναι η τέλεια υφή για φυσική απολέπιση και το ίδιο το συστατικό προσφέρει μια σειρά από οφέλη περιποίησης της επιδερμίδας.

Τι είναι τα Scrubs με καφέ;

Τα scrubs με καφέ είναι scrubs που χρησιμοποιούν κόκκους καφέ ή λεπτά αλεσμένα σωματίδια καφέ για να βοηθήσουν στην απολέπιση του δέρματος και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν δύο τύποι απολέπισης: η φυσική, η οποία βασίζεται σε λειαντικά συστατικά για να εξουδετερώσει μηχανικά τα νεκρά κύτταρα και η χημική, η οποία χρησιμοποιεί συστατικά όπως οξέα για να διαλύσει την «κόλλα» που συγκρατεί τα νεκρά κύτταρα μαζί. Τα scrubs καφέ ανήκουν στην προηγούμενη κατηγορία.

Τα οφέλη του Scrub με καφέ

Όπως αναφέρθηκε, τα απολεπιστικά καφέ παρέχουν απολεπιστικά οφέλη πρώτα και κύρια. Αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα, θα αποκτήσετε φρέσκο, λαμπερό δέρμα και τυχόν ενεργά συστατικά που χρησιμοποιείτε μετά το γεγονός θα είναι καλύτερα σε θέση να διεισδύσουν. Για να μην αναφέρουμε ότι το δέρμα σας θα είναι επίσης πιο απαλό και λείο.

Πέρα από αυτό, η καφεΐνη στον καφέ προσφέρει άφθονα οφέλη. Η καφεΐνη αυξάνει την τοπική μικροκυκλοφορία του δέρματος. Μπορεί να βοηθήσει να δώσει στο δέρμα μια υγιή λάμψη.

Υπάρχει κάποια έρευνα που δείχνει ότι η καφεΐνη μπορεί επίσης να αφυδατώσει τα λιποκύτταρα, κάνοντάς τα να φαίνονται προσωρινά λιγότερο ορατά.

 

Η καφεΐνη βοηθά επίσης στην αγγειοσύσπαση των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται λιγότερο πρησμένο.  Τούτου λεχθέντος, επειδή ένα scrub είναι ένα προϊόν που ξεπλένεται, είναι πολύ απίθανο ότι κάποιο από αυτά τα οφέλη θα είναι τόσο ισχυρό όσο θα ήταν όταν το αφήνετε, όπως μια κρέμα.

Πώς να προσθέσετε ένα Scrub με καφέ στη ρουτίνα σας

Αν θέλετε να εντάξετε ένα scrub καφέ στη ρουτίνα σας, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε μία με δύο φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και ευαισθησία του δέρματος. Όταν το χρησιμοποιείτε, ασκήστε ελαφριά πίεση. Μόλις ολοκληρώσετε τη χρήση του scrub, φροντίστε να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα για να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα σας παραμένει ενυδατωμένο και ήρεμο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Invisible French Manicure: Αυτό είναι το πιο chic μανικιούρ του χειμώνα

HerNewskl

Ομορφιά: 7 Οφέλη από το αμυγδαλέλαιο

Her News

Ραγάδες: Πως να τις αντιμετωπίσεις

Her News b