HerNews.gr
Καριέρα

Όσα πρέπει να σκεφτείτε πριν δεχτείτε μια νέα δουλειά

Τα καταφέρατε μετά από πολλές συνεντεύξεις να λάβετε μια θετική απάντηση για δουλειά. Συγχαρητήρια! Είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό μιας πιθανής νέας εργασίας, που μπορεί να σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σκεφτείτε προσεκτικά οποιαδήποτε νέα προσφορά προτού πείτε ότι δέχεστε.

Πέρα από τη διαπραγμάτευση του μισθού και των παροχών σας, υπάρχουν δεκάδες άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να εξετάσετε πριν δεχτείτε να εργαστείτε σε έναν νέο χώρο εργασίας με ένα νέο αφεντικό και νέους συναδέλφους. 

4 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν από μια νέα δουλειά

Η νέα εργασία θα αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό που είστε;

Το να είστε σε μια δουλειά που χρησιμοποιεί πλήρως τις μοναδικές δυνάμεις και τις δεξιότητές σας δίνει νόημα σε αυτό που κάνετε.

Αντίθετα, το να κάνετε κάτι που σας αφήνει να νιώθετε ότι δεν αξιοποιείτε στο έπακρο αυτό που είστε μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό.

Σκεφτείτε εάν θα είστε σε θέση για να προσφέρετε μοναδική αξία σε αυτόν τον νέο ρόλο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να νιώσετε αξιότιμη υπάλληλος.

Πώς είναι οι άνθρωποι στη νέα εργασία;

Δώστε μεγάλη προσοχή στα άτομα της νέας εταιρείας κι ειδικά στο άτομο στο οποίο θα αναφέρετε απευθείας. Μπορούν να φτιάξουν ή να χαλάσουν την ικανοποίηση από την εργασία σας και να σας προσφέρουν μια εικόνα για το πώς είναι πραγματικά η καθημερινότητα. Η συνέντευξη είναι σαν ένα μεγάλο πρώτο ραντεβού κ όλοι βάζουν τα δυνατά τους. Τώρα που έχετε μια προσφορά, ζητήστε χρόνο για να μιλήσετε ξανά μαζί τους.

Κάντε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που ίσως διστάσατε να δοκιμάσετε κατά τη διαδικασία της συνέντευξης. Πότε συνήθως μπαίνουν στο γραφείο και φεύγουν κάθε μέρα; Πόσο συχνά και για πόσο καιρό ελέγχουν το email ή κάνουν δουλειά μόλις φτάσουν στο σπίτι; Πώς μοιάζει ο δρόμος προς την προαγωγή; Είναι καλύτερα να μάθετε τώρα κάποια πράγματα, παρά να εκπλαγείτε δυσάρεστα στη δουλειά.

Υπάρχει ευκαιρία για πρόοδο και για ποικιλία;

Μπορεί να καταλήξετε να αγαπάτε την εταιρεία, αλλά να μην αγαπάτε την πραγματική δουλειά.

Σκεφτείτε εάν οι λειτουργίες και η κουλτούρα της εταιρείας θα έδιναν την ευκαιρία να βρείτε μια καλύτερη θέση και να εξελιχθείτε στην εταιρεία.

Εάν δεν πρόκειται να μπορέσετε να πάρετε αυτό που θέλετε από αυτή τη δουλειά σε μερικά χρόνια, μπορεί να μην αξίζει την αλλαγή τώρα.

Θα υποστηρίξει η εταιρεία τον τρόπο ζωής σας, καθώς και την καριέρα σας;

Για πολλούς ανθρώπους, η καριέρα είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους. Αλλά και η οικογενειακή σας κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο στο να σκεφτείτε εάν μια νέα δουλειά είναι κατάλληλη για εσάς.

Ειδικά αν είστε από τις γυναίκες που βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο,  είναι απολύτως εντάξει να κοινοποιήσετε τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας σε αυτόν τον τομέα σε έναν πιθανό νέο εργοδότη.

Ξεκινήστε τη νέα σας σχέση με σαφείς προσδοκίες και όρια. Ενημερώστε τους τι ώρα χρειάζεστε για να πάρετε τα παιδιά σας από το σχολείο. Ή ότι δεν θα χάσετε ποτέ το μάθημα γιόγκα της Τρίτης.

Αυτές είναι σημαντικές συζητήσεις που πρέπει να κάνετε. Μόνο έτσι μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η εταιρεία όχι μόνο υποστηρίζει τους επαγγελματικούς σας στόχους, αλλά και τους προσωπικούς σας στόχους.

Επιτρέψτε μας, να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν ζητάτε πολλά κι ότι αξίζετε απολύτως αυτό το επίπεδο σεβασμού.

Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα στην καριέρα σας

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος ακολούθησε αυτές τις 4 συμβουλές

HerNews ka

Έκανες λάθος στην δουλειά; 3 τρόποι για να το διαχειριστείς

Her News b

Youpass: Όταν η εκμάθηση ξένων γλωσσών γίνεται… παιχνίδι!

Her News