HerNews.gr
DECORNEWS

Επιλέξτε την τέλεια παλέτα χρωμάτων για οποιοδήποτε δωμάτιο με αυτές τις συμβουλές

Είτε ανανεώνετε έναν συγκεκριμένο χώρο μέσα στο σπίτι σας είτε μετακομίζετε σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι, μπορεί να αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε καλύτερα μια παλέτα χρωμάτων για ένα δωμάτιο.

Παρακάτω, θα βρείτε πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε: αξιολόγηση των πηγών φωτός ενός δωματίου, περιορισμός του στυλ και της αισθητικής σας, δειγματοληψία διαφορετικών χρωμάτων βαφής και πολλά άλλα.μπλε και άσπρο υπνοδωμάτιο

1. Κάντε απολογισμό του χώρου που έχετε 

Διαφορετικοί χώροι απαιτούν διαφορετικά χρώματα. Πριν επιλέξετε μια παλέτα χρωμάτων, κάντε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σας.

  • Πώς θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος;
  • Ποια είναι η λειτουργία του δωματίου;
  • Ποιος καταλαμβάνει περισσότερο τον χώρο; 

φωτεινό και πολύχρωμο σαλόνι

2. Έχετε πάντοτε τον φωτισμό κατά νου

Ο φωτισμός είναι επίσης σημαντικός όταν πρόκειται να επιλέξετε ποια χρώματα θα φέρετε σε ένα δωμάτιο. Ο τρόπος που εμφανίζεται ένα χρώμα σε ένα δωμάτιο μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το πρωινό φως είναι δροσερό και φωτεινό ενώ το ισχυρό απογευματινό φως είναι πιο ζεστό και άμεσο, και τα βράδια, πιθανότατα θα βασίζεστε σε τεχνητό φως μέσα σε ένα χώρο.

Σκεφτείτε τον χρόνο που βρίσκεστε στο χώρο περισσότερο. Εάν δεν έχετε πολύ φυσικό φως , επιλέξτε ανοιχτά, ψυχρά χρώματα καθώς τείνουν να υποχωρούν. Για δωμάτια με μεγάλα παράθυρα και άμεσο ηλιακό φως, σκεφτείτε τους μεσαίους έως σκούρους τόνους για να εξισορροπήσετε.εκλεκτικό σαλόνι

3. Περιορίστε το στυλ και την αισθητική σας

Το να περιορίσετε το στυλ και την αισθητική σας είναι ένα βασικό επόμενο βήμα, αλλά δεν πειράζει αν δεν είστε σίγουροι πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να βρείτε έμπνευση από ταξίδια, προσωπικές φωτογραφίες και έντονα χρώματα που υπάρχουν στην καθημερινότητά σας. Επίσης, μια απλή ματιά γύρω από το σπίτι και την ντουλάπα σας θα αποδειχθεί ευεργετική.

Κοιτάξτε τα χρώματα προς τα οποία έλκεστε στα ρούχα, τα υφάσματα και τα έργα τέχνης ως έμπνευση για χρώματα που μπορούν να κάνουν ένα ωραίο σκηνικό στον χώρο διαβίωσής σας.

Όσοι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους λάτρεις του χρώματος μπορεί να καταλήξουν να εκπλαγούν μετά την ολοκλήρωση αυτής της άσκησης. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον ένα χρώμα στο σπίτι τους, έστω και κάπως διακριτικά, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι δεν ξέρουν πώς να το ενσωματώσουν καλύτερα σε έναν χώρο. 

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε συνολικά τρεις έως πέντε αποχρώσεις ως οδηγό για τη δημιουργία ενός αρμονικού χρωματικού συνδυασμού.

4. Επιλέξτε τα χρώματα βαφής σας στο τέλος

Μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξετε ένα χρώμα βαφής που σας μιλάει και να αρχίσετε να βάφετε τους τοίχους σας ως το πρώτο βήμα στη διαδικασία σχεδιασμού σας, αλλά η βαφή θα πρέπει να έρθει αργότερα στη διαδικασία διακόσμησης σύμφωνα με τους ειδικούς.

Είναι πολύ πιο δύσκολο – και πιο ακριβό – να διαλέξετε ή να αλλάξετε έπιπλα και διακόσμηση ώστε να ταιριάζουν με ένα χρώμα βαφής παρά να το κάνετε αντίστροφα.πράσινη και λευκή κουζίνα

5. Ακολουθήστε αυτόν τον κανόνα σχεδιασμού 

Σε σχέση με την παραπάνω πρόταση,  θα θελήσετε να εστιάσετε στην τήρηση του κανόνα 60:30:10 της εσωτερικής διακόσμησης . Ο κανόνας συνιστά τη χρήση του πιο κυρίαρχου χρώματος στην παλέτα για το 60 τοις εκατό του χώρου, του δευτερεύοντος χρώματος για το 30 τοις εκατό του χώρου και του χρώματος έμφασης για το 10 τοις εκατό του χώρου.

Η παλέτα μπορεί να ρέει συνεκτικά από δωμάτιο σε δωμάτιο χρησιμοποιώντας κοινά χρώματα σε διάφορες ποσότητες. Για παράδειγμα, εάν ένα χρώμα εμφανίζεται ως το κυρίαρχο χρώμα στο 60 τοις εκατό ενός δωματίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τονισμένος τοίχος ή ως χρώμα έμφασης σε ένα διπλανό δωμάτιο.

6. Δοκιμάστε τα χρώματα σας

Η δειγματοληψία ενός χρώματος βαφής πριν ξεκινήσετε το έργο σας είναι ίσως η πιο σημαντική πτυχή αυτής της διαδικασίας, δεδομένου ότι οι παραλλαγές λόγω του φωτός είναι τόσο σημαντικές.

Δείτε το χρώμα όλη την ημέρα και μετακινηθείτε από τοίχο σε τοίχο όταν είναι δυνατόν. Μπορεί να δείτε έναν ανεπιθύμητο τόνο στο χρώμα που επιλέξατε. Προσαρμόστε τα καθώς προχωράτε μέχρι να προσγειωθείτε σε ένα χρώμα.

Κρατήστε ψηλά το δείγμα από έπιπλα και δάπεδα για να βεβαιωθείτε ότι συμπληρώνει και αυτά τα στοιχεία του δωματίου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φυτά εσωτερικού χώρου: Έτσι θα ομορφύνεις το σπίτι σου

Her News

Πως να καθαρίσετε σωστά τις λευκές πλαστικές καρέκλες

HerNews ka

Tα πιο συχνά λάθη στην διακόσμηση στο σπίτι

Her News