HerNews.gr
Ψυχολογία

Body shaming: Πώς να το ξεπεράσετε

Το body shaming μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ψυχική σας κατάσταση. Όταν κάποιος δέχεται bullying μπροστά σε κόσμο, αρχίζει να απομονώνεται κι αποφεύγει την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές διαταραχές και προβλήματα ψυχικής υγείας όπως άγχος, προβλήματα αυτοεκτίμησης, ψυχολογική δυσφορία και κατάθλιψη.

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το body shaming αισθάνονται ότι δεν είναι κοινωνικά αποδεκτοί.

Τι είναι το body shaming;

Το body shaming μπορεί να περιγραφεί ως η πράξη του χλευασμού ή του εξευτελισμού κάποιου με βάση την εξωτερική του εμφάνιση. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, συμπεριλαμβανομένης της ντροπής των ανθρώπων για το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα του δέρματος, το χρώμα των μαλλιών, την τριχόπτωση και τη γενική εμφάνισή τους.

Επειδή οι αδύνατες γυναίκες θεωρούνταν πιο ελκυστικές, όπως και οι άντρες που ήταν ψηλότεροι και μυώδεις, δημιουργήθηκαν μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς.

Το body shaming μπορεί να θεωρηθεί μια μορφή εκφοβισμού. Περιλαμβάνει ακατάλληλα ή υποτιμητικά σχόλια σχετικά με το μέγεθος ή το σχήμα του σώματος. Δεν είναι απλώς η κριτική σε κάποιον που είναι υπέρβαρος, αλλά ακόμη και σε εκείνους που είναι λιποβαρείς.

Πώς να το ξεπεράσετε

Σκεφτείτε το σώμα σας και κάθε μέρος του. Για παράδειγμα, ο εγκέφαλος βοηθάει να σκέφτεστε και η μύτη σας επιτρέπει να αναπνέετε. Τα πόδια σας μπορούν να σας μεταφέρουν από το ένα μέρος στο άλλο. Το να τιμάτε, να σέβεστε και να είστε ευγνώμονες για ό,τι σας επιτρέπει να κάνετε το σώμα σας, μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε την αυτοεκτίμηση σας.

Επίσης, κοιτάξτε πέρα ​​από την εμφάνιση τη δική σας, αλλά και των άλλων ανθρώπων. Σκεφτείτε ποια χαρακτηριστικά αγαπάτε στον εαυτό σας και γενικά σε έναν άνθρωπο; Μετράει για εσάς η εξυπνάδα, η καλοσύνη, η ειλικρίνεια;

Η αξιολόγηση ολόκληρης της προσωπικότητάς μπορεί να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τα εσωτερικά  χαρακτηριστικά και να αναπτύξετε μια θετική και ευρύτερη εντύπωση για τον εαυτό σας και τους άλλους.

Τα καλύτερα προϊόντα για ανακούφιση από το στρες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άγχος: Καταπολεμήστε το με τριαντάφυλλα

Her News

Πρώτο ραντεβού: Τι πρέπει να κάνεις για να τον κερδίσεις

Her News b

Καθημερινό στρες: Πως θα το μειώσω;

Her News b