HerNews.gr
Ελλάδα

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Βοιωτία και Αλεξανδρούπολη

Σε λιγότερο από δύο ώρες, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας είχε τραγική κατάληξη.

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο μαντρί του ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, από άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η σύζυγός του έτρεξε προς τους άνδρες της πυροσβεστικής μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, ζητώντας τους να σβήσουν τη φωτιά γύρω από το κτίσμα.

Το πλήρωμα που παρείχε τη βοήθεια βρήκε τον άνδρα μέσα στο μαντρί.

«Ήρθε μια κυρία που μας ζήτησε να βοηθήσουμε στην κατάσβεση και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα μαντρί. Βρήκαμε έναν άνδρα μεγάλης ηλικίας, ο οποίος ήταν χωρίς τις αισθήσεις. Όχι καμένος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από αναθυμιάσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στο MEGA.

Οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν βρει καταφύγιο στην παραλία, ενώ σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 2 πλωτά σκάφη του λιμενικού, 3 αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σαράντη, για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή επεκτάθηκε γρήγορα. Μήνυμα για εκκένωση εστάλη από το 112 σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή της παραλίας Σαράντη.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ οι κάτοικοι του Προδρόμου που απειλείται άμεσα, έχουν λάβει μήνυμα να παραμένουν σε ετοιμότητα.

Για τρίτη μέρα καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Καμένες περιουσίες αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, που καίει για τρίτη μέρα ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά μπήκε μέσα στη Νίψα και οι κάτοικοι πάλευαν να σώσουν τις περιουσίες τους. Κάποιοι δεν τα κατάφεραν.

«Μπήκε και απλώθηκε από όλες τις μεριές. Σχεδόν μας περικύκλωσε. Πήραμε ο καθένας από ένα κλαδί και προσπαθούσαμε να σβήσουμε τις εστίες και να βοηθήσουμε και την Πυροσβεστική», ανέφερε ένας κάτοικος.

«Είναι το πιο ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή κα τα πράγματα είναι πολύ επικινδυνά. Θα προσπαθούμε να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες για να προστατεύσουμε τους οικισμούς», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δασδερίδης.

Με το πρώτο φως τις ημέρες σηκώθηκαν και μετέχουν στο έργο της κατάσβεσης 10 canadair και 5 ελικόπτερα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Έφυγε» απο τη ζωή ο Στηβ Κακέτσης

Her News

Πως θα είναι ο κόσμος το 2035;

Her News b

Αντζελίνα Τζολί: Ο πατέρας της Γιον Βόιτ βρίσκεται στην Αθήνα και απολαμβάνει…τα σουβλάκια του

HerNews ka