HerNews.gr
Pets

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε ξηρούς καρπούς;

Όλοι οι ξηροί καρποί είναι επικίνδυνοι για να φάνε τα σκυλιά. Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, αλλά και στο μικρός τους μέγεθος. Η παχυσαρκία σε σκύλους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως νεφρική νόσο και προβλήματα κινητικότητας. 

Οι ξηροί καρποί είναι επίσης εύκολο να κάνουν τους σκύλους να πνιγούν. Υπάρχουν μερικοί τύποι ξηρών καρπών, ωστόσο, που παρουσιάζουν μόνο ήπιο κίνδυνο για τα σκυλιά και μπορούν να καταναλωθούν κάποιες φορές, όταν δεν έχουν αλάτι και καρυκεύματα.

Άλλοι ξηροί καρποί είναι πολύ τοξικοί για τα σκυλιά και μερικοί ξηροί καρποί είναι πολύ τοξικοί για τους σκύλους και μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα.

Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε ξηρούς καρπούς;

Αν σκοπεύετε να δώσετε στον σκύλο σας ξηρούς καρπούς, να είστε προσεκτικοί. Είναι σημαντικό να  εισάγουμε αργά ξηρούς καρπούς με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό του εντέρου και, σε σοβαρές περιπτώσεις, παγκρεατίτιδα.

Στην πραγματικότητα, μια λιπαρή διατροφή γενικά συνδέεται με παγκρεατίτιδα σε σκύλους. Τα σημάδια της παγκρεατίτιδας περιλαμβάνουν πολλά από τα σημάδια όπως η δηλητηρίαση: έμετο, διάρροια, λήθαργο, απώλεια όρεξης. Ο σκύλος σας μπορεί επίσης να έχει διογκωμένη κοιλιά ή να σκύβει, καθώς περπατάει.

Ωστόσο με επιφύλαξη κι αφού συμβουλευτείτε και τον κτηνίατρό σας μπορείτε να δώσετε με προσοχή λίγα ανάλατα φιστίκια χωρίς καρυκεύματα. Αλλά μπορούν να τα φάνε μόνο σε μικρές ποσότητες. Οποιοσδήποτε ξηρός καρπός δίνεται στον σκύλο σας θα πρέπει να είναι χωρίς καρυκεύματα και σε μικρές ποσότητες!

Μπορείτε να δώσετε σε σκυλιά φιστίκια Αιγίνης, τα οποία είναι μη τοξικά και περιέχουν βιταμίνες. Αποφύγετε όμως οπωσδήποτε φουντούκια, αμύγδαλα και καρύδια, που είναι ιδιαίτερα τοξικά για τα σκυλιά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πάμε για «γαβ-φεδάκι» – Άνοιξε το πρώτο καφέ για… σκύλους

Her News

Πώς να φροντίσετε ένα κατοικίδιο κουνέλι

Her News

Το Bubble Van Pet Grooming κέρδισε το Silver Pet Award 2021

Her News