HerNews.gr
Fitness

Γιατί είναι καλό να κάνετε σανίδα καθημερινά;

Η σανίδα ενισχύει την ευκινησία σας και την ισορροπία σας. Ένα ακόμη θετικό είναι η κατανόηση και ο έλεγχος του σώματος σας. Το σώμα μας χρησιμοποιεί αυτή την αίσθηση για όλες τις δραστηριότητες. Επομένως, πρέπει να το εκπαιδεύσουμε. Η σανίδα διευκολύνει τη διαδικασία και το σώμα μας είναι πιο έτοιμο για την αλλαγή.

Βελτιώστε την ισορροπία σας

Η ισορροπία είναι η ικανότητα να διατηρείτε μια ασφάλεια τόσο σε σταθερό, όσο και σε ασταθές έδαφος είτε όταν ξεκουράζεστε, είτε όταν κάνετε μια δραστηριότητα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της των προπονήσεων κι ειδικά της σανίδας. Βελτιώνει πράγματι τη συνολική υγεία και την ποιότητα ζωής μας. Μέσω της σανίδας επιταχύνετε τη βελτίωση της ισορροπίας σας, καθώς είναι μια πάρα πολύ αποτελεσματική άσκηση.

Μειώστε τον κίνδυνο τραυματισμού

Στη γυμναστική, ένα μεγάλο μέρος των τραυματισμών προέρχεται από την απώλεια ισορροπίας και συντονισμού. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η εκγύμναση της ισορροπίας, σας επιτρέπει να προσαρμόζεστε καλύτερα στις αλλαγές στην κίνηση. Παράλληλα βέβαια βελτιώνει τη δύναμη και τη σταθερότητα των αρθρώσεων σας. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι μια προπόνηση 6 εβδομάδων με σανίδα ισορροπίας μείωσε τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενου εξαρθρήματος του αστραγάλου έως και 12 μήνες. Επομένως, η σανίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αποκατάσταση για την επιτάχυνση της ανάρρωσης από κάποιον τραυματισμό.

Ενισχύστε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας

Η βελτίωση της ισορροπίας και της στάσης του σώματος συμβαδίζει με βελτιώσεις στις ικανότητες συγκέντρωσης όταν κάνετε διάφορες εργασίες.

Μια έρευνα που έγινε χρησιμοποίησε μια επιφάνεια ισορροπίας για άτομα με διαταραχές στο αισθητηριακό τους σύστημα.

Η σταθερότητα του σώματος, η μυϊκή δύναμη και ο συντονισμός των συμμετεχόντων βελτιώθηκαν. Επίσης βελτιώθηκε και ο έλεγχος των κινήσεων των ματιών, της ομιλίας και της συγκέντρωσης.

Βελτιώστε τη στάση σας

Σήμερα, πολύ συχνά παρατηρείται λανθασμένη στάση σώματος. Όλο και περισσότεροι από εμάς καθόμαστε στα τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές ή δίπλα στην τηλεόραση. Το κεφάλι μας είναι γερμένο μαζί με τους ώμους μας. Αυτό βέβαια προκαλεί πόνους στην πλάτη, πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους, περιορισμένη κίνηση κι άλλα. Η σανίδα λοιπόν, όχι μόνο θα ενισχύσει τους μύες σας, αλλά θα βελτιώσει και τη στάση σας.

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για μια προπόνηση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να βελτιώσετε την ευελιξία σας

Her News

Γυμναστική: Πώς θα επανέλθουμε δυναμικά μετά τις γιορτές

Her News

Πρέπει να γυμνάζεστε όταν πονάτε;

Her News