HerNews.gr
Beauty

Κολλαγόνο: Πώς ακριβώς βοηθάει το δέρμα μας;

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σώμα μας και στα οστά, το δέρμα, τους μύες, τα αιμοφόρα αγγεία και το πεπτικό μας σύστημα. Παίζει μεγάλο ρόλο στο να φαινόμαστε υγιείς και πιο νέες.

Αλλά καθώς γερνάμε, το σώμα μας αρχίζει να παράγει λιγότερο κολλαγόνο. Η μείωση του κολλαγόνου είναι η αιτία για τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και την χαλάρωση του δέρματος.

Ελαστικότητα δέρματος

Φυσικά, η απώλεια ελαστικότητας στο δέρμα σας είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης, αλλά υπάρχει τρόπος να την βελτιώσετε.

Δεδομένου ότι το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη κι είναι ινώδες, βοηθά το δέρμα να είναι συνεκτικό αλλά ταυτόχρονα ευέλικτο, καθιστώντας το δέρμα σας σφριγηλό, κάτι που είναι το κλειδί για να φαίνεστε νεανική και υγιής.

Μια μελέτη το 2019 έδειξε μάλιστα ότι οι γυναίκες που έλαβαν συμπληρώματα κολλαγόνου παρατήρησαν βελτιώσεις στην εμφάνιση και την ελαστικότητα του δέρματός τους.

Ενυδάτωση

Όταν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, μπορεί συχνά να φαίνεται θαμπό, ξηρό και ίσως ακόμη και ξεφλουδισμένο. Το κολλαγόνο περιέχει υδροξυπρολίνη, η οποία είναι ένα αμινοξύ και παίζει σημαντικό ρόλο στο κολλαγόνο.

Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι ενυδατώνει το δέρμα βελτιώνοντας τα επίπεδα υγρασίας του. Η ενυδάτωση του δέρματός σας και η προσθήκη κολλαγόνου στη διατροφή θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτό το λαμπερό και απαλό δέρμα!

ραγάδες

Ραγάδες

Το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει με τις ραγάδες στην εγκυμοσύνη καθώς ενισχύει τον τρόπο με τον οποίο αναπλάθεται το δέρμα μας.

Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα επηρεάζει περισσότερο τους μηρούς, τους γλουτούς και την περιοχή της κοιλιάς, δημιουργώντας τα γνωστά λακκάκια. Είναι απολύτως φυσικό και συνηθισμένο να έχετε κυτταρίτιδα, αλλά μερικές φορές σημαίνει ότι μπορεί να έχετε έλλειψη κολλαγόνου.

Δεδομένου ότι η κυτταρίτιδα καταστρέφει τις ζώνες κολλαγόνου στο δέρμα, η λήψη πεπτιδίων κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτό είναι το αγαπημένο της κόκκινο κραγιόν για το καλοκαίρι

HerNewskl

Η Emilia Clarke αποκαλύπτει το μυστικό για τέλεια φρύδια

Her News b

Κατερίνα Καινούργιου: Υιοθέτησε το filigree μανικιούρ!

HerNewskl