HerNews.gr
Pets

Τα 5 πιο βαριά ζώα στον κόσμο

Τα ζώα διαφέρουν αρκετά ως προς τα φυσικά τους χαρακτηριστικά. Όχι μόνο από το ύψος τους, αλλά ακόμα περισσότερο από το βάρος τους. Ενώ τα βαριά ζώα σίγουρα δεν ανήκουν στα πιο γρήγορα ζώα στη Γη , έχουν άλλα  πλεονεκτήματα λόγω του μεγέθους και του βάρους τους. Τα βαριά και μεγάλα ζώα τείνουν να έχουν πρακτικά ανοσία στον καρκίνο για να πούμε ένα από αυτά.

Η παρακάτω κατάταξη περιλαμβάνει τα 5 βαρύτερα ζώα που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Η κατάταξη βασίζεται στο μέγιστο βάρος που είναι γνωστό ότι έχει επιτύχει ένα είδος. 

1. Φάλαινα

Συγκεκριμένα η μπλε φάλαινα είναι το βαρύτερο ζώο στον κόσμο. Κατοικεί σε όλους τους ωκεανούς της Γης και το βάρος της φτάνει μέχρι 190 τόνους.

2. Καρχαρίας

Το βάρος του καρχαρία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 30 τόνους. Επίσης κατοικεί σε όλους τους ωκεανούς του πλανήτη μας.

3. Ελέφαντας

Οι ελέφαντες είναι τα βαρύτερα χερσαία ζώα στον κόσμο, με το βάρος τους να φτάνει μέχρι τους 12,5 τόνους. Ο βιότοπος τους είναι η Υποσαχάρια Αφρική, η Νότια Ασία και η Νοτιοανατολική Ασία. Το βαρύτερο υποείδος είναι ο Αφρικανικός ελέφαντας.

4. Ιπποπόταμος

Το τέταρτο από τα βαρύτερα ζώα στον κόσμο είναι ο ιπποπόταμος με βάρος μέχρι 4,5 τόνους. Ο φυσικός βιότοπος του είναι η Υποσαχάρια Αφρική και το βαρύτερο υποείδος είναι ο ιπποπόταμος της Ανατολικής Αφρικής.

5. Ρινόκερος

Ο ρινόκερος είναι το πέμπτο πιο βαρύ ζώο στην Γη, με βάρος μέχρι 4,3 τόνους. Το βαρύτερο υποείδος είναι ο Λευκός Ρινόκερος και ο βιότοπος είναι η Υποσαχάρια Αφρική και η Νότια Ασία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βόλτα με τον σκύλο: Πως επηρεάζει την ψυχολογία μας;

Her News b

Πως να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του σκύλου σας στο σπίτι

HerNews ka

Έφη Πετροπούλου: Η φωτογράφος που βγάζει τα πιο εντυπωσιακά πορτρέτα σε ζωάκια μιλά στο HerNews

HerNews ka