HerNews.gr
Fitness

Πόσα βήματα την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου;

Μόλις 4.000 βήματα την ημέρα θα μπορούσαν να είναι αρκετά για να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου ενός ατόμου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Αλλά οι ακαδημαϊκοί βρήκαν ότι οι άνθρωποι αποκομίζουν περισσότερα οφέλη για την υγεία από κάθε επιπλέον βήμα.

Τα fitness trackers και τα smartphones μας βοηθάνε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να γνωρίζουμε ακριβώς πόσα βήματα κάνουμε κάθε μέρα. 

Ωστόσο, η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Preventive Cardiology, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των βημάτων που χρειάζεται να περπατήσει ένα άτομο κάθε μέρα για να ωφελήσει την υγεία του μπορεί να είναι μικρότερος από ό,τι πιστεύαμε.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το περπάτημα τουλάχιστον 3.967 βημάτων την ημέρα βοήθησε ένα άτομο να αρχίσει να μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Και το περπάτημα τουλάχιστον 2.337 βημάτων την ημέρα άρχισε να μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις.

Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Η μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο περπατάει κάποιος, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου.

Ακόμα κι αν οι άνθρωποι περπατούσαν έως και 20.000 βήματα την ημέρα, τα οφέλη για την υγεία συνεχίζουν να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία ή από καρδιαγγειακή νόσο μειώνεται σημαντικά με κάθε 500 έως 1.000 επιπλέον βήματα που περπατά ένας άνθρωπος.

Πράγματι, 1.000 επιπλέον βήματα την ημέρα συσχετίστηκαν με 15%  μείωση του κινδύνου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και μια αύξηση κατά 500 βήματα την ημέρα συσχετίστηκε με 7% μείωση του θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γέφυρα: Αποτελεσματικές ασκήσεις και τα οφέλη τους

Her News

Pilates: 5 τρόποι που επηρεάζει θετικά τη σεξουαλική μας ζωή

HerNewskl

Οι διαφορές ανάμεσα στις πιλάτες & τη γιόγκα: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς;

HerNews ka