HerNews.gr
Σχέσεις

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν από τον γάμο

Όταν σκεφτόμαστε να βρούμε κάποιον, να ερωτευτούμε και να προχωρήσουμε σε γάμο, σίγουρα θέλουμε αυτή η σχέση να πετύχει. Όμως το διαζύγιο είναι, δυστυχώς, ένα σενάριο που μπορεί να είναι αληθινό σε πολλές σχέσεις.

Αν και δεν μπορείτε να προβλέψετε τη ζωή, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η σχέση σας είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή για να τα αντέξει. Και, ιδανικά, αυτό ξεκινά πολύ πριν καν παντρευτείτε.

Το να κάνετε λοιπόν τις σωστές ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε σωστά τον γάμο και την έγγαμη ζωή.

Εδώ είναι μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας προτού παντρευτείτε, γιατί μια άβολη συζήτηση τώρα μπορεί να σας γλιτώσει από τόσο πόνο στην καρδιά αργότερα.

Ρωτήστε για τους οικονομικούς του στόχους μετά τον γάμο

Τα χρήματα μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή άγχους στη σχέση και σε έναν γάμο, επομένως είναι πολύ σημαντικό να είστε στην ίδια σελίδα από νωρίς. Κάντε ερωτήσεις όπως το πώς θα μοιράζεστε τα έξοδα, αν θα έχετε κοινό ταμείο ή ξεχωριστούς λογαριασμούς.

Θέλετε να ξεκινήσετε μια συζήτηση και να καταλάβετε εάν οι δυο σας είστε οικονομικά συμβατοί, όχι όσον αφορά το πόσα κερδίζετε, αλλά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε τα χρήματα.

Μάθετε πώς να τον βοηθήσετε όταν θα είναι αγχωμένος

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον σύντροφό σας είναι να μάθετε πώς να τον βοηθάτε όταν είναι αγχωμένος μέσα στον γάμο.

Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται επιβεβαίωση, άλλοι χρειάζονται χώρο, άλλοι χρειάζονται μια συζήτηση. Ο καθένας είναι διαφορετικός.

Αλλά όταν είμαστε πραγματικά αγχωμένοι και παλεύουμε, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε πλήρως αυτές τις ανάγκες. Το να προσδιορίσετε εκ των προτέρων αυτό που χρειάζεστε σημαίνει ότι εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον και να αντιμετωπίσετε το άγχος όταν αυτό προκύπτει.

Ρωτήστε τον σύντροφό σας αν θέλει παιδιά

Θα υποθέτετε ότι όλοι όσοι θέλουν παιδιά, προχωράνε σε γάμο, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Πρέπει λοιπόν οπωσδήποτε να συζητήσετε αν θέλετε και οι δύο ή όχι. Καλό είναι επίσης να έχετε μια ευρύτερη συζήτηση για την εγκυμοσύνη που μπορεί να προκύψει μετά τον γάμο.

Το να παλεύετε να μείνετε έγκυος μπορεί να είναι καταστροφικό σε μια σχέση. Οπότε σίγουρα δεν θα θέλατε να είναι η στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι εσείς θέλετε να κάνετε εξωσωματική γονιμοποίηση και ο άντρας πιστεύει ότι είναι πολύ δύσκολο. Βέβαια οι απόψεις σας μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο είναι σημαντικό και για τους δύο να βεβαιωθείτε ότι είστε μια ομάδα.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μήπως ζητάτε πολλά σε μια σχέση;

Her News

Πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά από καυγά με τον σύντροφό σας

HerNews ka

Φοβάσαι πως χάθηκε η φλόγα; Δες πώς θα αναθερμάνεις τη σχέση σου

Her News