HerNews.gr
Health

Μπορεί το μηλόξυδο να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά;

Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα για να χάσετε κιλά, ίσως έχετε ακούσει και για το μηλόξυδο. Μάλιστα η κατανάλωση μηλόξυδου έχει γίνει ένα γνωστό «hack» ευεξίας για απώλεια βάρους. Παρακάτω, μοιραζόμαστε μαζί σας περισσότερες πληροφορίες για το αν μπορεί το μηλόξυδο να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά.

Η επιστήμη πίσω από το μηλόξυδο για την απώλεια βάρους

Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα εκ των προτέρων. Ο μόνος επιστημονικά έγκυρος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε. Ή μπορείτε να εισάγετε ένα έλλειμμα θερμίδων και να ασκείστε τακτικά.

Μια μελέτη στο Journal of Functional Foods διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο, ενώ έκοβαν 250 θερμίδες την ημέρα, έχασαν 8,8 κιλά σε 12 εβδομάδες. Από την άλλη πλευρά, όσοι έκοψαν τον ίδιο αριθμό θερμίδων αλλά δεν κατανάλωναν μηλόξυδο έχασαν μόνο 5 κιλά.

Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα από μόνα τους δεν αποδεικνύουν ότι το μηλόξυδο είναι ένα μαγικό φίλτρο.  Όμως φαίνεται ότι το μηλόξυδο έχει ιδιότητες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να υποστηρίξουν τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, μια μελέτη προτείνει ότι η κατανάλωση μηλόξυδου πριν από το φαγητό συνδέεται με μικρότερες ποσότητες σακχάρου στο αίμα. Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι η λήψη δύο κουταλιών του γλυκού μηλόξυδου κατά τη διάρκεια του γεύματος θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν είναι απολύτως σαφές, αλλά οι ερευνητές υποπτεύονται ότι οι ενώσεις στο ξύδι παρεμβαίνουν στην απορρόφηση ορισμένων αμύλων.

Αυτό έχει σημασία γιατί τα υψηλά και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα τείνουν να οδηγούν σε λαχτάρα για ζάχαρη. Έτσι, εάν το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση της λαχτάρας για κατανάλωση ζάχαρης. Επιπλέον θα βοηθούσε και στον έλεγχο των μερίδων. Οπότε ενδεχομένως θα μπορείτε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ντομάτα: Όλα τα οφέλη για την υγεία

Her News

Αλκοόλ: Σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα και τα μαλλιά. Ποιες είναι;

Her News b

Τα φθινοπωρινά superfoods που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας

Her News