HerNews.gr
Fitness

Αντικείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για προπόνηση στο σπίτι

Ας το παραδεχτούμε, πολλοί από εμάς κάνουμε πλέον προπόνηση στο σπίτι τα τελευταία χρόνια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση βελτιώνει την ψυχική υγεία μειώνοντας το άγχος, την κατάθλιψη και την αρνητική διάθεση. Βελτιώνει παράλληλα την αυτοεκτίμηση και τη γνωστική λειτουργία.

Ωστόσο, ο εξοπλισμός για προπόνηση μπορεί να είναι ακριβός και δύσκολο να βρεθεί μερικές φορές. Για να βεβαιωθούμε ότι τίποτα δεν θα σας εμποδίσει και για μια ποιοτική προπόνηση, δημιουργήσαμε μια λίστα με αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην προπόνησή σας στο σπίτι!

Καρέκλα

Ψάχνετε τρόπους για να ενισχύσετε τη δύναμη των τρικεφάλων σας χωρίς να έχετε πρόσβαση σε εξοπλισμό γυμναστικής; Οποιαδήποτε καρέκλα στο σπίτι σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ασκήσεις τρικέφαλου. Τοποθετήστε τα χέρια σας στην άκρη του καθίσματος, τεντώστε τα πόδια σας και βυθίστε τον κορμό σας προς τα κάτω και προς τα πάνω.

Πετσέτες

Οι πετσέτες είναι η τέλεια αντικατάσταση για τα βαράκια. Τοποθετήστε τις κάτω από τα χέρια ή τα πόδια σας σε μια ξύλινη επιφάνεια για να αυξήσετε την ένταση των ασκήσεων κοιλιακών. 

Απορρυπαντικό ρούχων

Τα απορρυπαντικά για το πλυντήριο ρούχων με λαβή είναι η τέλεια αντικατάσταση για τα kettlebells, σε μια προπόνηση στο σπίτι. Το βάρος θα ποικίλλει ανάλογα με το πόσο γεμάτο είναι το μπουκάλι, επομένως προσαρμόστε τις επαναλήψεις σε μια προπόνηση.

Καλάθι ρούχων

Γεμίστε ένα καλάθι ρούχων με οτιδήποτε έχετε στρώσει γύρω σας για να δημιουργήσετε τον τέλειο εξοπλισμό για άρση θανάτου. Απλώς κρατήστε τις λαβές στο πλάι και ξεκινήστε από όρθια θέση. Τα χέρια πρέπει να είναι τεντωμένα προς τα κάτω κρατώντας την λεκάνη και λυγίζετε σιγά-σιγά μέχρι να τερματίσετε. Βέβαια, φροντίστε να διατηρείτε τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένη και να μην σκύβετε, έτσι ώστε να μην καταπονείτε άσκοπα τους μύες.

Οι καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποια προπόνηση καίει τις περισσότερες θερμίδες;

Her News

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για μια προπόνηση

Her News

Γυμναστική στο σπίτι : 4 λάθη που κάνεις και μπορεί να σε τραυματίσουν 

Her News b