HerNews.gr
Beauty

Πώς τα αντιοξειδωτικά βοηθούν την επιδερμίδα

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που βοηθούν στην προστασία της επιφάνειας της επιδερμίδας από οξειδωτική βλάβη. Αυτή προκαλείται από ελεύθερες ρίζες και περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η ρύπανση. Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται συχνά σε φόρμουλες προϊόντων περιποίησης δέρματος λόγω των ισχυρών αντιγηραντικών πλεονεκτημάτων τους.

Διαβάστε παρακάτω καθώς μοιραζόμαστε μερικά από τα αγαπημένα μας συστατικά που χρησιμοποιούνται στις φόρμουλες των καλλυντικών και περιέχουν απαραίτητα αντιοξειδωτικά!

Καθαρή βιταμίνη C

Το L-ασκορβικό οξύ, γνωστό και ως καθαρή βιταμίνη C, είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό γνωστό για την ικανότητά του να βελτιώνει την εμφάνιση του γερασμένου δέρματος με την πάροδο του χρόνου με συνεχή χρήση. Η βιταμίνη C παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, διεγείροντας αντιδράσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου.

Για μια απόλυτη αντιοξειδωτική εμπειρία, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας αμέσως μετά την εφαρμογή ενός serum με βιταμίνη C, για να βοηθήσετε να κλειδώσετε τα οφέλη της βιταμίνης C.

Μέλι Manuka 

Το μέλι Manuka είναι ένα σκούρο κρεμώδες μέλι που εκτιμάται για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Παρέχει πολύ υψηλά αντιοξειδωτικά οφέλη σε σύγκριση με άλλα είδη μελιού. Όταν βρίσκεται ως συστατικό σε μια κρέμα για το πρόσωπο, βοηθά στη δημιουργία ενός ισχυρότερου φραγμού του δέρματος και ανανεώνει ορατά το δέρμα για πιο λεία υφή και λάμψη.

Έλαιο αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών κι έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό σε θεραπείες προσώπου για τη θρέψη του ξηρού δέρματος. Προερχόμενο από τον πολτό του φρούτου, το έλαιο αβοκάντο είναι ένα πλούσιο μαλακτικό με λιπαρά οξέα και προσφέρει ενυδάτωση.

Αιθέριο έλαιο τζίντζερ

Το αιθέριο έλαιο τζίντζερ είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία της επιφάνειας του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Βοηθά στην αναζωογόνηση και την τόνωση του δέρματος. Διορθώνει την ορατή θαμπάδα και τις ρυτίδες, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό και φρέσκο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Brownie Glazed Lips: Η Hailey Bieber μας παρουσιάζει τα χείλη του φθινοπώρου

HerNewskl

Ariana Grande: Με cat eye που εντυπωσιάζει – Υιοθέτησε το μακιγιάζ που κάνει θραύση

Her News

Αθηνά Οικονομάκου: Δείτε τον τρόπο που εφάρμοσε το espresso make-up

HerNewskl