HerNews.gr
Παιδί

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κοιμούνται αρκετά

Τα παιδιά χρειάζονται ύπνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να συμβάλει στην παχυσαρκία. Αλλά ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι οι μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετά μπορεί να καταλήξουν με προβλήματα συμπεριφοράς. Οι έφηβοι που δεν κοιμούνται αρκετά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για κατάθλιψη και μαθησιακά προβλήματα. Είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα κι άλλα ατυχήματα.

Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να κοιμάται αρκετά.

Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα

Ακριβώς όπως προγραμματίζετε χρόνο για εργασίες, αθλήματα κι άλλες δραστηριότητες, έτσι μπορείτε να προγραμματίζετε χρόνο για ύπνο. Ξεκινήστε από τη στιγμή που το παιδί σας πρέπει να ξυπνήσει το πρωί και μετά μετρήστε αντίστροφα τις ώρες που χρειάζεται το παιδί σας για να κοιμηθεί. Ορίστε μια αδιαπραγμάτευτη ώρα ύπνου.

Για τα δίδυμα και τους εφήβους, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μερικές σκληρές συζητήσεις κι αποφάσεις σχετικά με προγράμματα και δραστηριότητες. Μπορεί να σημαίνει περικοπή ορισμένων δραστηριοτήτων. Εάν πρόκειται να το κάνετε να λειτουργήσει, θα χρειαστεί επίσης να είστε συνεπείς σε ό,τι λέτε.

Ξεκινήστε τη ρουτίνα πριν τον ύπνο νωρίτερα

Κανείς από εμάς δεν μπορεί να πάει κατευθείαν για να κοιμηθεί, ειδικά μετά από μια έντονη σωματική ή πνευματική δραστηριότητα. Εάν η ώρα του ύπνου είναι 9:00 μ.μ., αυτό σημαίνει ότι το παιδί σας πρέπει να αρχίσει να χαλαρώνει μεταξύ 8 και 8:30, ώστε να είναι έτοιμο να αποκοιμηθεί πραγματικά στις 9. Ένα μεγάλο μέρος της χαλάρωσης είναι να κάνει ένα ντους ή μπορείτε επίσης να συζητάτε ως οικογένεια.

Κλείστε τις οθόνες

Το μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες μπορεί να ξυπνήσει τον εγκέφαλο και να δυσκολέψει τον ύπνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για «μικρές οθόνες», όπως τηλέφωνα ή tablet που κρατούνται πιο κοντά στο πρόσωπο. Κλείστε τα μια ώρα πριν από την ώρα που θέλετε το παιδί σας να κοιμηθεί. Τα τηλέφωνα θα πρέπει να φορτίζονται έξω από την κρεβατοκάμαρα  ή, τουλάχιστον, να τίθενται σε λειτουργία “Μην ενοχλείτε”. Εάν το παιδί σας προσπαθεί να σας πει ότι χρειάζεται το τηλέφωνό του για να το ξυπνήσει το πρωί, αγοράστε του ένα ξυπνητήρι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πολλά ζευγάρια επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά;

Her News

Διακοπές με τα παιδιά: Ξέρετε πόσα λεπτά ξεκουράζονται οι γονείς;

Her News b

Πώς θα λειτουργήσουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Her News