HerNews.gr
Health

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μαγνήσιο

Τα συμπληρώματα με μαγνήσιο δεν είναι κάτι καινούργιο, φυσικά αφού αποτελούν βασικό στοιχείο των συμπληρωμάτων διατροφής για δεκαετίες.

Τελευταία, ωστόσο, έχουν διαφημιστεί για μια σειρά από οφέλη αφού αποτελούν μια εναλλακτική λύση για την ενίσχυση του ύπνου στη μελατονίνη, αλλά και γενικά προωθούν την ευεξία. Επίσης είναι ένας τρόπος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το μαγνήσιο παίζει αρκετούς σημαντικούς ρόλους στο σώμα σας και πρέπει να λαμβάνουμε αρκετό από αυτό το θρεπτικό συστατικό για να ζήσουμε μια υγιή ζωή.

Τι κάνει το μαγνήσιο στον οργανισμό;

Το μαγνήσιο ρυθμίζει τη λειτουργία εκατοντάδων ενζύμων, δρα ως σημαντικός ηλεκτρολύτης και βοηθά το σώμα σας να χτίσει πρωτεΐνες. Συνεργάζεται επίσης στενά με ένα βασικό μέταλλο, το ασβέστιο.

Μέσω αυτών των ενεργειών, το μαγνήσιο βοηθά στη διαχείριση πολλών βασικών διεργασιών στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της μυϊκής λειτουργίας. Επίσης συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας, στον φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό και στην υγεία των οστών. Βοηθά στη γενική ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης.

Δεδομένων των πολυάριθμων ρόλων που παίζει, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας έχει όλο το μαγνήσιο που χρειάζεται για να λειτουργήσει βέλτιστα. Βέβαια οι περισσότεροι ενήλικες δεν χρειάζεται να ανησυχούν πολύ για τα επίπεδα μαγνησίου τους.

Για τον μέσο άνθρωπο που διατηρεί μια καλά ισορροπημένη διατροφή, είναι σπάνιο να έχει έλλειψη μαγνησίου. Αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκεται φυσικά σε πολλά τρόφιμα, όπως ορισμένα δημητριακά πρωινού, που είναι εμπλουτισμένα με αυτό.

Ακόμα κι αν η πρόσληψη μαγνησίου ενός ατόμου είναι χαμηλή κατά καιρούς, τα υγιή νεφρά είναι πολύ καλά στο να διασφαλίζουν ότι το σώμα σας διατηρεί την ποσότητα μαγνησίου που χρειάζεστε. Διώχνουν επίσης το περιττό μαγνήσιο που δεν χρειάζεστε.

Τέλος, μερικά από τα οφέλη των συμπληρωμάτων μαγνησίου είναι η ενίσχυση της καθημερινής ευεξίας. Πρακτικά αυτό σημαίνει καλύτερος ύπνος, αυξημένα επίπεδα ενέργειας και βελτιωμένη διάθεση. Όμως έχουν και πιο συγκεκριμένα οφέλη, όπως χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και βελτίωση των ημικρανιών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας – Πρόσκληση και στις ιδιωτικές μονάδες

HerNews ka

Καθαρισμός της αύρας με φασκόμηλο: Ένα αρωματικό ταξίδι προς την ευεξία

HerNews ka

Hailey Bieber: Μοιράστηκε τη συνταγή για το αγαπημένο smoothie του Justin – Τα θετικά οφέλη

HerNews ka