HerNews.gr
Σχέσεις

Λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες στον χωρισμό

Στατιστικά, οι γυναίκες ζητούν περισσότερο χρόνο στον γάμο ή σε μια σχέση, από ότι οι άνδρες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Καθώς μεγαλώνουμε, οι στόχοι και οι επιθυμίες μας αναπόφευκτα αλλάζουν. Εάν εσείς και ο σύζυγός σας συναντηθήκατε όταν ήσασταν νέοι, είναι πιθανό τώρα να θέλετε διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να παραμείνετε σε έναν γάμο ή σχέση, για λόγους ευκολίας, αλλά αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και ψυχική σας ευημερία. Βέβαια είναι απολύτως υγιές για τα ζευγάρια να έχουν χωριστά ενδιαφέροντα και φίλους. Αν όμως βρίσκεστε να περνάτε περισσότερο χρόνο χωριστά παρά μαζί λόγω πολύ διαφορετικών ενδιαφερόντων, ίσως είναι καιρός να επανεκτιμήσετε τη σχέση σας.

Παρακάτω είναι μερικοί λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες στον χωρισμό, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Οικονομικά

Θυμάστε ποιος πλήρωσε στο πρώτο σας ραντεβού; Αυτή η φαινομενικά ασήμαντη λεπτομέρεια θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες οικονομικές επιπτώσεις στην πορεία. Το οικονομικό άγχος μπορεί να ασκήσει σημαντική πίεση σε οποιαδήποτε σχέση. Στην πραγματικότητα, πολλές διαφωνίες μεταξύ ζευγαριών προέρχονται από κάποιου είδους οικονομική σύγκρουση.

Οι διαφορές στις πρακτικές κατάρτισης προϋπολογισμού ή η πλήρης αποστροφή για τον προϋπολογισμό μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια και διαφωνίες μέσα στη σχέση σας. Όμως, σε τελική ανάλυση δεν είναι τα χρήματα το θέμα, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων. Είναι ζωτικής σημασίας να επικοινωνείτε ανοιχτά κι ειλικρινά με τον σύντροφό σας για όλες τις πτυχές της σχέσης σας, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών.

Έλλειψη οικειότητας

Το πάθος και η ένταση ενός γάμου μπορεί να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, ειδικά λόγω της δουλειάς και των παιδιών. Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε οικεία, εκφράσατε την αγάπη σας ή απλώς κρατήσατε το χέρι του συντρόφου σας;

Αν οι γυναίκες δεν έλκονται πλέον από τον σύντροφό τους ή τις απορρίπτει επανειλημμένα όταν ζητάνε στοργή, θα μπορούσαν να οδηγηθούν στον χωρισμό. Εάν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το σεξ ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας, το διαζύγιο μπορεί να έρθει πιο εύκολα στο μέλλον, εκτός εάν αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να αντιμετωπίσετε αυτές τις ανησυχίες.

Παντρευτήκατε πολύ νέα

Το να παντρευτείτε κατευθείαν μετά τις σπουδές μπορεί να φαίνεται σαν μια ρομαντική ιδέα. Αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα διαζυγίου μετά τα 40. Το ποσοστό διαζυγίων για τα ζευγάρια που παντρεύονται σε νεαρή ηλικία είναι σχεδόν 20% υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

Τα ζευγάρια που παντρεύονται νεαρά μπορεί να το κάνουν για λάθος λόγους, όπως για να κατευνάσουν τις οικογένειές τους. Επιπλέον, μπορεί να εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο με ανθυγιεινό τρόπο, επειδή δεν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την ανεξαρτησία.

Καθώς οι άνθρωποι ωριμάζουν, μπορεί να ανακαλύψουν ότι δεν είναι τόσο συμβατοί όσο νόμιζαν ή ότι άλλες επιλογές φαίνονται πιο ελκυστικές. Όταν είστε παντρεμένοι, οι ατομικές σας προτεραιότητες μπορεί να επισκιαστούν από το συλλογικό «εμείς». Αν γνωρίζατε μόνο το «εμείς» από νεαρή ηλικία, το «εγώ» δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να αναπτυχθεί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σχεδόν σχέση: Tα σημάδια ότι δεν υπάρχουν προοπτικές

Her News b

Hardballing: Η νέα τάση στο dating που σας γλιτώνει από τους μη συναισθηματικά διαθέσιμους!

HerNewskl

Ο κανόνας των τριών μηνών σε μια σχέση

Her News