HerNews.gr
Σχέσεις

Πώς να αφήσετε πίσω σας μια τοξική σχέση

Το να φύγουμε από μια τοξική σχέση, μπορεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που κάνουμε στη ζωή. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν κρατάμε κάτι που είναι μέρος μας για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μας έχει προκαλέσει μεγάλο πόνο. Είτε πρόκειται για μια δουλειά, είτε για μια ερωτική τοξική σχέση, το να φύγουμε μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ότι χάνουμε ένα μέρος του εαυτού μας.

Τι θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι το να αφήσετε πίσω σας μια τοξική σχέση, είναι πραγματικά καλό για την ψυχική σας υγεία; Όταν κρατάμε πράγματα που δεν μας εξυπηρετούν πλέον, τα κουβαλάμε μαζί μας όπου κι αν πάμε. Είναι σαν να κουβαλάμε ένα βαρύ σακίδιο στην πλάτη μας, που μας βαραίνει περιττό άγχος. Όταν το αφήνουμε, απελευθερώνουμε τον εαυτό μας από αυτό το βάρος, επιτρέποντάς μας να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ευκολία κι ελευθερία.

Μια τοξική σχέση είναι μια σχέση όπου το ένα ή και τα δύο μέρη εκδηλώνουν συμπεριφορά που είναι επιβλαβής για την ευημερία του άλλου ατόμου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συναισθηματική κακοποίηση, λεκτική ή σωματική κακοποίηση, χειραγώγηση ή έλεγχο. Τοξικές σχέσεις μπορεί να προκύψουν σε κάθε τύπο σχέσης, συμπεριλαμβανομένων των ρομαντικών σχέσεων, των φιλιών και με την οικογένειά σας.

Βήματα που θα βοηθήσουν να αφήσετε μια τοξική σχέση

Αναγνωρίστε την τοξικότητα στη σχέση. Αυτό μπορεί να είναι το πιο δύσκολο βήμα, καθώς μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα της κατάστασης. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι η συμπεριφορά του άλλου δεν είναι δικό σας λάθος κι ότι σας αξίζει να σας φέρονται με σεβασμό και καλοσύνη.

Μόλις αναγνωρίσετε ότι η σχέση είναι τοξική, είναι σημαντικό να θέσετε όρια για να προστατεύσετε τη δική σας ευημερία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον περιορισμό της επαφής με το άλλο άτομο.

Το να εγκαταλείψετε μια τοξική σχέση μπορεί να είναι μια συναισθηματική και δύσκολη διαδικασία. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε υποστήριξη από φίλους, την οικογένεια ή έναν ψυχολόγο που μπορεί να σας βοηθήσει.

Επίσης δεν μπορείτε να αφήσετε πίσω σας τοξική σχέση από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να πάρει χρόνο και να απαιτεί υπομονή κι επιμονή. Είναι σημαντικό να κάνετε μικρά βήματα προς την εγκατάλειψη και σταδιακά να χτίσετε μια ζωή χωρίς την τοξικότητα της σχέσης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πόσα χρόνια νεότερος δείχνει όποιος κάνει συχνά Σεξ

Her News b

Delusionship: Ο νέος όρος dating που μας έχει μπερδέψει

Her News

Μήπως ο σύντροφός σου είναι χειριστικός;

Her News b