HerNews.gr
Σχέσεις

Delusionship: Ο νέος όρος dating που μας έχει μπερδέψει

Το delusionship είναι ο μοντέρνος τρόπος του 2023 για να πείτε ότι είστε ερωτευμένες με κάποιον με τον οποίο δεν έχετε δημιουργήσει μια σωστή σχέση. Μπορεί να είναι εκείνο το άτομο με το οποίο ανταλλάσσετε μηνύματα. Ή ακόμα και κάποιος με τον οποίο έχετε ταιριάξει σε μια εφαρμογή γνωριμιών, αλλά δεν έχετε συναντήσει προσωπικά. Η αυταπάτη ή αλλιώς delusionship βασίζεται σε φαντασιώσεις του τι θα μπορούσε να είναι, παρά σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα.

Ο νέος όρος dating μας έχει μπερδέψει

Τώρα, προτού πανικοβληθείτε για το ότι θα κολλήσετε σε μια δυνητικά τοξική συνήθεια, να ξέρετε ότι είναι εντάξει να σκέφτεστε ανθρώπους και πιθανές σχέσεις. Είναι σαν να δοκιμάζετε κάποιον και να προσπαθείτε να καταλάβετε αν θα ταιριάζετε καλά μαζί.

Αλλά υπάρχει ένα μυστικό για να μην πέσετε στην παγίδα του delusionship. Είναι απαραίτητο να εξισορροπήσετε αυτές τις ονειροπολήσεις με την αίσθηση της πραγματικότητας. Η φαντασίωση είναι χρήσιμη για την εκδήλωση επιθυμιών. Όμως, το να ζείτε αποκλειστικά σε αυτό το φανταστικό μέρος χωρίς να κάνετε καμία ενέργεια προς το μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε αυταπάτη. Το να τοποθετήσετε κάποιον σε ένα βάθρο και να τον εξιδανικεύσετε μπορεί να σας προκαλέσει απογοήτευση, όταν δεν ανταποκρίνεται στην φανταστική σας τελειότητα.

Τώρα, πώς εντοπίζετε μια αυταπάτη στη ζωή σας; Αν πιάνετε τον εαυτό σας να ξοδεύει περισσότερο χρόνο με το να σκέφτεστε κάποιον που δεν ξέρει καν την ύπαρξή σας, αντί να ασχολείστε με βιώσιμες επιλογές γνωριμιών, μπορεί να βρίσκεστε σε μια “επικίνδυνη περιοχή”. Οι αυταπάτες είναι συχνά μονόπλευρες σχέσεις που συντηρούνται από μια ψευδαίσθηση.

Αλλά μη φοβάστε! Αν βρεθείτε μπλεγμένη σε μια αυταπάτη, υπάρχει διέξοδος. Αμέσως σταματήστε την αδιάκοπη κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, σταματήστε να διαβάζετε ξανά παλιά μηνύματα και να γνωρίζετε πότε περνάτε σε “λειτουργία φαντασίας”. Η καταγραφή των σκέψεών σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαφοροποιήσετε την προσωπική φαντασία και την πραγματικότητα.

Το να κοιμάσαι με τον πρώην σου είναι πάντα τόσο κακή ιδέα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σεξ at Home: Ποιος είναι ο ιδανικός χώρος;

Her News b

Απιστία: Οι λόγοι που θα τον κάνουν να σε απατήσει

Her News

Γιατί είναι σημαντικές οι φιλίες;

Her News