HerNews.gr
Σχέσεις

Πώς να σταματήσεις να έχεις εμμονή με κάποιον

Από ανεκπλήρωτους έρωτες μέχρι καταστάσεις με πρώην, σε όλους μπορεί να τύχει να έχουν εμμονή με κάποιον. Όμως, ενώ η πραγματικότητα της εμμονής είναι κάπως καθολική, αυτό δεν την  κάνει διασκεδαστική, ούτε εύκολο να την σταματήσετε.

Η υγιής αγάπη δεν είναι εμμονή κι ενώ επενδύετε όλη αυτή την ενέργεια στο αντικείμενο του πόθου σας, με άλλα λόγια στο απωθημένο που έχετε, σίγουρα θα μπορούσατε να ανακατευθύνετε την ενέργειά σας πίσω στον εαυτό σας για να τη χρησιμοποιήσετε καλύτερα. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό σε 3 βήματα, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα σχέσεων.

Να ξέρετε ότι αξίζετε αγάπη

Σύμφωνα με τον θεραπευτή και ειδικό σε θέματα σχέσεων Ken Page, η εμμονή προκύπτει συχνά από μια χαμηλή αυτοεκτίμηση ή και από τον «μύθο της χαμένης αγάπης». Με άλλα λόγια, λέμε στους εαυτούς μας ιστορίες ότι δεν θα βρούμε ποτέ έναν άνθρωπο που να μας εκτιμά και να μας αγαπά πραγματικά.

Το καθήκον μας, λοιπόν, είναι να αναζητήσουμε εκείνες τις περιοχές όπου αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας. Ποια είναι τα πράγματα που λέμε στους εαυτούς μας ότι είναι οι λόγοι που αυτό το άτομο δεν μας αγαπά όπως θέλουμε; Αυτό προτείνει να ρωτήσετε τον εαυτό σας.

Από εκεί, βρείτε τρόπους να αγαπάτε αυτά τα μέρη του εαυτού σας για τον εαυτό σας και να ξέρετε ότι, ενώ δεν μπορούμε να κερδίσουμε τις καρδιές όλων, δεν το είχαμε και ποτέ σκοπό.

Παρατηρήστε τι πρέπει να εγκαταλείψετε για αυτό το άτομο

Οι περισσότεροι από εμάς χρειάζεται να επανεκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας για να μπορούμε να  μπορούμε να εγκαταλείψουμε την έμμονη με ένα άτομο.

Παρατάμε αυθεντικά μέρη του εαυτού μας που νιώθουμε ότι κάποιος δεν θα δεχτεί, επειδή πιστεύουμε ότι θα χάσουμε την ευκαιρία μας. Αλλά όταν αρχίσουμε να θυμόμαστε και να εκτιμούμε αυτά τα μέρη του εαυτού μας που έπρεπε να εγκαταλείψουμε, μπορούμε να τα διεκδικήσουμε ξανά.

Στηριχτείτε στους φίλους σας

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τα σοφά λόγια ενός φίλου όταν έχετε εμμονή με κάποιον. Η λογική θολώνει από τις εμμονές μας, τόσο πολύ που δεν βλέπουμε καθαρά το αντικείμενο των ενδιαφερόντων μας και πιθανότατα απλώς τα βάζουμε σε ένα βάθρο.

Αλλά οι φίλοι μας, ωστόσο, δεν επηρεάζονται από αυτή την εμμονή. Είναι αυτοί που μπορούν να μας υπενθυμίσουν τι μας έκανε αυτό το άτομο που δεν ήταν καλό, δεν ήταν σωστό, δεν ήταν δίκαιο. Χρειαζόμαστε τους φίλους μας να μας το υπενθυμίσουν αυτό.

Οι πιο συχνοί λόγοι χωρισμού, σύμφωνα με τους ψυχολόγους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Και τώρα γίνατε δύο ξένοι που γνωρίζεστε καλά….

HerNewskl

Σχέσεις: Τα λάθη που κάνεις όταν καυγαδίζεις με τον σύντροφό σου

Her News

Ρομαντικές ιδέες για καλοκαιρινά ραντεβού

Her News