HerNews.gr
Σχέσεις

Τα χαρακτηριστικά που έχει ένας καλός φίλος

Οι φίλοι μας είναι η επιλεγμένη μας οικογένεια, επομένως είναι σημαντικό να επιλέγουμε με σύνεση. Αλλά τι χαρακτηριστικά έχει ένας καλός φίλος; Και ποιες είναι οι κραυγαλέες κόκκινες σημαίες που προειδοποιούν ότι κάποιος στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου καλός φίλος;

Εδώ είναι οι ιδιότητες που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν καλό φίλο, καθώς και τις ιδιότητες που πρέπει να προσέχετε, σύμφωνα με ειδικούς.

Χαρακτηριστικά που έχει ένας καλός φίλος

Θα σας αρέσει να είστε κοντά σε έναν πραγματικά καλό φίλο. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά θα εκπλαγείτε πόσοι άνθρωποι στην πραγματικότητα δεν συνειδητοποιούν ότι αισθάνονται άσχημα κοντά σε ορισμένα άτομα. Είναι σημαντικό οι φιλίες σας να αισθάνονται ζεστές και διασκεδαστικές, σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα σχέσεων Ken Page, επειδή αυτή η διασκεδαστική και παιχνιδιάρικη πτυχή δημιουργεί αισθήματα ασφάλειας.

Θα είναι εύκολο να γελάσετε και να διασκεδάσετε με μια καλή φίλη. Επίσης οι βαθιές συζητήσεις έρχονται εύκολα και σας αφήνουν να νιώθετε γεμάτοι.

Οι καλοί φίλοι σας υποστηρίζουν και σας ανεβάζουν όταν είστε πεσμένοι. Καλός φίλος είναι επίσης κάποιος που είναι αφοσιωμένος στη δική του ανάπτυξη και ενθαρρύνει την ανάπτυξη τη δική σου. Δεν θα νιώθει ζήλια ή ανταγωνιστικότητα μαζί σου και θα σε εμπνεύσει να είσαι η πληρέστερη εκδοχή του εαυτού σου.

Κόκκινες σημαίες σε έναν φίλο

Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι ένα θεμελιώδες κλειδί για κάθε υγιή σχέση, συμπεριλαμβανομένων των φιλιών. Είτε ο φίλος σας δεν σέβεται τα όριά σας, τον χρόνο σας, τις προσπάθειές σας ή είναι γενικά εγωκεντρικός, δεν είναι καλός φίλος.

Μια ανθυγιεινή φιλία είναι μια φιλία όπου τα συναισθήματα ζήλιας του φίλου σου είναι τόσο δυνατά που δεν μπορούν να νιώσουν χαρούμενοι για σένα ή μπορεί να μην συμπάσχουν όταν είσαι στενοχωρημένος, 

Επίσης δεν είναι φίλοι εκείνοι που φαίνονται να θέλουν να κάνουν παρέα μόνο όταν έχουν κάτι να κερδίσουν, με κάποιο τρόπο. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κακό timing: Υπάρχει στον έρωτα ή είναι απλά μια δικαιολογία;

Her News b

Τσακωμός στο ζευγάρι: Τι πρέπει να αποφεύγεις

Her News

Μακροχρόνιες σχέσεις και χωρισμός

Her News b