HerNews.gr
Καριέρα

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε όσο είστε άνεργοι

Αν και είναι σημαντικό να εστιάσετε στην αναζήτηση εργασίας ενώ είστε άνεργοι, μπορεί επίσης να αξίζει τον κόπο να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μέρα κάνοντας δραστηριότητες εκτός από την υποβολή αιτήσεων για θέσεις εργασίας. Κάνοντας εμπνευσμένα πράγματα μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε πιο εύκολα στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και να αναπτυχθείτε ως άτομο. Σε αυτό το άρθρο, περιγράφουμε γιατί είναι σημαντικό να βρίσκετε έμπνευση ενώ είστε άνεργοι και αναφέρουμε τρόπους για να το κάνετε.

1. Αποκτήστε ένα χόμπι

Σε μια περίοδο ανεργίας, μπορείτε να αναζητήσετε ένα νέο χόμπι που σας ενδιαφέρει. Σκεφτείτε να επιλέξετε δραστηριότητες όπως ζωγραφική, stand-up comedy, υποκριτική, μαγείρεμα ή κηπουρική για να γεμίσετε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας. Μπορεί να βρείτε ένα νέο πάθος που μπορείτε να έχετε μαζί σας στην επαγγελματική σας ζωή ή μια μέθοδο self care που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χαλαρώσετε εκτός των ωρών εργασίας.

2. Αναπτύξτε μοναδικές δεξιότητες

Η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας μπορεί να πάρει χρόνο και μπορείτε να το κάνετε για να παραμείνετε παραγωγικοί, όσο είστε άνεργοι. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναπτύξετε πολύτιμες ικανότητες εκτός του τρέχοντος συνόλου δεξιοτήτων ή του κλάδου σας. Για παράδειγμα, το να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε ένα σύνθετο πρόγραμμα λογισμικού μπορεί να σας βοηθήσει να επεκτείνετε το χαρτοφυλάκιο δεξιοτήτων σας.

3. Ολοκληρώστε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας

Είναι σύνηθες να παραμελείτε πράγματα που θέλατε πάντα να κάνετε, ενώ εργάζεστε σε έναν απαιτητικό ρόλο πλήρους απασχόλησης. Όσο είστε άνεργοι, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να διαγράψετε ορισμένα στοιχεία από τη λίστα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να διακοσμήσετε ξανά το σπίτι σας, να καθαρίσετε την ντουλάπα σας ή να ομορφύνετε το μπαλκόνι σας.

4. Σκεφτείτε και γράψτε

Η εύρεση χρόνου για επεξεργασία και προβληματισμό σχετικά με τις εμπειρίες σας μπορεί να είναι δύσκολη ενώ εργάζεστε. Σε μια περίοδο ανεργίας, μπορεί να θεωρήσετε ότι αξίζει τον κόπο να εκφραστείτε γράφοντας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να γράφετε για να τονώσετε την έμπνευσή σας, να κατανοήσετε καλύτερα τα συναισθήματά σας και να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. 

Γιατί οι δυστυχισμένοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παραιτηθούν;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι νυχτερινοί τύποι δυσκολεύονται στη δουλειά

Her News

Γιατί οι δυστυχισμένοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παραιτηθούν;

Her News

Έρευνα Χάρβαρντ: Πώς να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση

Her News