HerNews.gr
Beauty

Ενυδατική Vs Αντιρυτιδική κρέμα προσώπου: Τι χρειάζομαι;

Η φροντίδα του δέρματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, σε όλες τις ηλικίες. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε την ίδια κρέμα προσώπου είτε είμαστε 20, είτε 30 είτε 50 ετών.  Σε κάθε ηλικία, οι ανάγκες του δέρματος είναι διαφορετικές και για το λόγο αυτό, οι εταιρείες προωθούν προϊόντα με συγκεκριμένα συστατικά.

Το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες της δικής μας επιδερμίδας, ώστε να επιλέξουμε την κατάλληλη αντιρυτιδική ή ενυδατική κρέμα προσώπου.

Τι είναι η ενυδατική κρέμα προσώπου;

Η ενυδατική κρέμα προσώπου είναι ένα προϊόν με ειδικά συστατικά που βοηθούν το δέρμα μας να παραμείνει ενυδατωμένο. Αυτά τα συστατικά έχουν την ιδιότητα να ενυδατώνουν τα διαφορετικά επίπεδα του δέρματος, καθώς κλειδώνουν την υγρασία στο εσωτερικό του, ενώ ταυτόχρονα το προστατεύουν από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Τι είναι η αντιρυτιδική κρέμα για το πρόσωπο;

Η αντιρυτιδική κρέμα προσώπου είναι ένα προϊόν που συμβάλλει στην αντιγήρανση του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα προλαμβάνει τη δημιουργία ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Ανάλογα με τη δράση της, μπορεί να προσφέρει επιπλέον οφέλη στο δέρμα, όπως: ομοιόμορφο τόνο, σύσφιξη, καταπολέμηση κηλίδων.

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι όντως απαραίτητη σε όλες τις ηλικίες, αλλά το πρόσωπό μας χρειάζεται εξειδικευμένη αντιγηραντική δράση σε περίπτωση που έχουμε ξηρό δέρμα, αφυδάτωση ή γραμμές έκφρασης.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση αντιρυτιδικής κρέμας για γυναίκες άνω των 30 ετών, καθώς η φυσική παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται με την ηλικία κι αυτό προκαλεί την εμφάνιση ρυτίδων, καθώς και αφυδάτωση του δέρματος.

Κάθε χρόνο που περνά, το κολλαγόνο μας μειώνεται κατά 1% (κατά μέσο όρο), με αποτέλεσμα να μειώνεται η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα του προσώπου. Ορισμένοι παράγοντες, όπως η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή η μη ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να επιταχύνουν αυτό το φαινόμενο. 

Ποια κρέμα είναι κατάλληλη για μένα;

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι ενυδατικές κρέμες προορίζονται για γυναίκες κάτω των 30 ετών, καθώς τότε το δέρμα χρειάζεται και προϊόντα με αντιγηραντική δράση. Ωστόσο, ανάλογα με τον τρόπο ζωής και την κληρονομικότητα είναι πιθανό να χρειαστεί αντιγηραντική κρέμα πολύ νωρίτερα.

Για να βρείτε τη σωστή κρέμα, θα πρέπει να σκεφτείτε τον τύπο του δέρματος, την ηλικία και τις ανάγκες σας.

Γενικά, θα πρέπει να είμαστε προληπτικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας μας και να ενσωματώνουμε προοδευτικά προϊόντα αντιγήρανσης στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. 

Πότε θα δεις αποτελέσματα από ένα νέο προϊόν περιποίησης;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Έκθεση στον ήλιο: Πώς να προστατέψετε το πρόσωπο

Her News

Oval-lining: Το Tiktok trend που λατρεύει η Kylie Jenner

HerNewskl

Beaded braids: Aυτό είναι το must-have χτένισμα του καλοκαιριου

HerNewskl