HerNews.gr
Beauty

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κρέμας ματιών, τζελ και μάσκας;

Μήπως νιώθετε μπερδεμένες από τις πολλές επιλογές για καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης; Ακόμη και για την φροντίδα των ματιών υπάρχει μια πληθώρα επιλογών, όπως η κρέμα ματιών, το τζελ και η μάσκα. 

Όλα λίγο πολύ υπόσχονται να ενυδατώσουν το δέρμα κάτω από τα μάτια και να μειώσουν το πρήξιμο, οπότε σίγουρα, δεν τα χρειαζόμαστε όλα, σωστά; Για να απλοποιήσουμε τα πράγματα, ρωτήσαμε ειδικούς στον τομέα της περιποίησης δέρματος για να εξηγήσουν τις βασικές διαφορές μεταξύ μιας κρέμας ματιών, του τζελ και της μάσκας, ώστε να μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο που ταιριάζει στις ατομικές μας ανάγκες.

Τι είναι η κρέμα ματιών;

Η κρέμα ματιών είναι μια θεραπεία που βασίζεται σε μαλακτικά και είναι ίσως η πιο γνωστή και ευρέως χρησιμοποιούμενη από τις τρεις. Αν προσπαθείτε να στοχεύσετε μια συγκεκριμένη ανησυχία για την περιποίηση της επιδερμίδας, οι κρέμες ματιών μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Μπορούν να προσφέρουν μακροχρόνια ενυδάτωση, να αντιμετωπίσουν τις λεπτές γραμμές, να απαλύνουν το πόδι της χήνας και να μειώσουν τους μαύρους κύκλους. Μερικά κοινά συστατικά που βρίσκονται στις κρέμες ματιών περιλαμβάνουν βιταμίνη C, ρετινοειδή και πεπτίδια.

Τι είναι το τζελ ματιών;

Το gel ματιών είναι ένα προϊόν με βάση το νερό που δρα για τη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων. Το τζελ ματιών έχει μια λεπτή υφή που απορροφάται γρήγορα και παρέχει ενυδάτωση στην περιοχή των ματιών χωρίς να αισθάνεται πολύ βαρύ. Συνήθως έχουν παρόμοια συστατικά με τις κρέμες ματιών, αλλά μπορείτε να βρείτε μερικά με καφεΐνη, που θα τονώσει το δέρμα για να σας κάνει να φαίνεστε πιο ξύπνιες.

Τι είναι οι μάσκες ματιών;

Οι μάσκες ματιών (ή eye patches) έχουν αυξηθεί σταθερά σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο φαίνονται και αισθάνονται πολυτελή – σαν να χαλαρώνετε σε ένα σπα ξενοδοχείου πέντε αστέρων – αλλά έχουν επίσης μια σειρά από άλλα οφέλη περιποίησης που απλά δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Bοηθούν στη διείσδυση του προϊόντος αφού σφραγίζουν τον ορό στο δέρμα εμποδίζοντάς το να εξατμιστεί. Συνήθως είναι εμποτισμένα  με ενυδατικά συστατικά όπως νιασιναμίδη,  και γλυκερίνη.

Bakuchiol ή Ρετινόλη: Τι είναι καλύτερο για εσάς;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Beyoncé: Φόρεσε την πιο iconic σκια ματιών που έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο

HerNewskl

Εύκολα tip για ζουμερά χείλη

Her News

Ιωάννα Τούνη: Δημιούργησε το απόλυτο statement στο μανικιούρ!

HerNewskl