HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ και ύπνος: Πώς το ένα βοηθάει το άλλο;

Γνωρίζατε ότι το σεξ μπορεί να βοηθήσει τον ύπνο σας, αλλά και το αντίθετο; Μετά τον οργασμό, το σώμα μας απελευθερώνει την «ορμόνη αγκαλιάς» ωκυτοκίνη, προκαλώντας βαθιά χαλάρωση.

Ύπνος και σεξ

Σύμφωνα με μια μεγάλη νέα μελέτη, οι γυναίκες άνω των 50 ετών που κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι είναι σεξουαλικά δραστήριες από τις συνομήλικές τους που κοιμούνται περισσότερο, ένα πρόβλημα που αυξάνεται με την ηλικία.

Οι διαταραχές ύπνου μπορούν επίσης να επηρεάσουν το σεξ. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες με αποφρακτική άπνοια ύπνου, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ροχαλητό και αναπνευστικές δυσκολίες, έχουν μειωμένα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας, πιθανώς επειδή παράγουν χαμηλότερες ποσότητες τεστοστερόνης.

Η άπνοια ύπνου μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, τα οποία μπορεί να σχετίζονται με σεξουαλική δυσλειτουργία.

Αλλά φαίνεται να ισχύει και το αντίστροφο. Μια άλλη πρόσφατη μελέτη που εξέτασε τον ύπνο και το σεξ σε φοιτητές βρήκε ότι για όσους είχαν σχέσεις, κάθε επιπλέον ώρα που κοιμόντουσαν αντιστοιχούσε σε υψηλότερη σεξουαλική επιθυμία. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή ένας καλός βραδινός ύπνος μας αφήνει να νιώθουμε ανανεωμένοι, χαλαροί και ενεργητικοί. Όλα αυτά είναι σημαντικά για να νιώθουμε σέξι.

Η επίδραση του ύπνου στο σεξ στις γυναίκες

Ο λόγος που οι γυναίκες είναι πολύ κουρασμένες για σεξ είναι επειδή επηρεάζονται δυσανάλογα τόσο από προβλήματα ύπνου, όσο και από χαμηλή σεξουαλική επιθυμία και η σχέση μεταξύ των δύο είναι αδιαμφισβήτητη. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να έχουν προβλήματα ύπνου και το πιο συνηθισμένο σεξουαλικό παράπονο που φέρνουν οι γυναίκες είναι η χαμηλή επιθυμία. Είναι εντυπωσιακό ότι το να είναι πολύ κουρασμένες για σεξ είναι ο κορυφαίος λόγος που δίνουν οι γυναίκες για την απώλεια της επιθυμίας τους.

Αντίθετα, ο καλός ύπνος μπορεί να αυξήσει την επιθυμία. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο κοιμόντουσαν οι γυναίκες, τόσο περισσότερο ενδιαφέρονταν για το σεξ την επόμενη μέρα. Μόλις μία επιπλέον ώρα ύπνου οδήγησε σε αύξηση 14% στις πιθανότητες να έχετε σεξουαλική επαφή την επόμενη μέρα. Επίσης, στην ίδια μελέτη, ο περισσότερος ύπνος σχετιζόταν με την καλύτερη διέγερση των γεννητικών οργάνων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Οργασμός κατα την διάρκεια του ύπνου

Her News b

Πολλαπλός οργασμός & οι τρόποι που μπορείς να τον ζήσεις

Her News b

Σεξ: Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό; Τα dos και τα don’ts ανάλογα με το κάθε είδος

Her News