HerNews.gr
Fitness

Ασκήσεις ενδυνάμωσης για γυναίκες άνω των 40 ετών

Με την ηλικία, οι γυναίκες πρέπει να προσθέτουν περισσότερες ασκήσεις στην καθημερινότητά τους. Η έννοια της άρσης βαρών και της εντατικής προπόνησης μπορεί να προκαλέσει αισθήματα ανησυχίας.

Καθώς οι άνθρωποι περνούν το κατώφλι των 40, μια φάση που συχνά συνδέεται με αλλαγές στον μεταβολισμό και τη μυϊκή μάζα, η προοπτική οικοδόμησης δύναμης μπορεί να συνοδεύεται από ανησυχίες για τραυματισμό κι αποτελεσματικότητα.

Ωστόσο, η ηλικία δεν σας καθορίζει και σίγουρα δεν πρέπει να σας περιορίσει από ασκήσεις ενδυνάμωσης. Εμείς έχουμε μερικές καλές ασκήσεις να σας προτείνουμε.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης 

Για αρχή, κρατήστε αλτήρες σε κάθε χέρι, αρθρώστε στους γοφούς σας και σκύψτε ελαφρά προς τα εμπρός.

Τραβήξτε τα βάρη προς τους γοφούς σας, ενώ πιέζετε τις ωμοπλάτες σας. Κατεβάστε ξανά τα βάρη.

Ξαπλώστε ανάσκελα με έναν αλτήρα σε κάθε χέρι.

Για μια δεύτερη άσκηση, πιέστε τα βάρη προς τα πάνω, ενώ κρατάτε τους καρπούς σας ευθυγραμμισμένους με τους ώμους σας. Κατεβάστε ξανά τα βάρη.

Μια τρίτη άσκηση είναι οι γέφυρες γλουτών. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια σας στο έδαφος. Σηκώστε τους γοφούς σας από το έδαφος, πιέζοντας τους γλουτούς σας στην κορυφή. Χαμηλώστε τους γοφούς σας προς τα κάτω.

Τέλος, προχωρήστε μπροστά με το ένα πόδι και χαμηλώστε το σώμα σας σε ένα πόδι. Κρατήστε το μπροστινό σας γόνατο ευθυγραμμισμένο με τον αστράγαλο. Σπρώξτε την μπροστινή φτέρνα σας για να επιστρέψετε στην αρχική θέση. Και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Είναι το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας;

Her News

Τροφές θα σε κάνουν να ξεχάσεις την κυτταρίτιδα

Her News

Zero Belly Diet: H ιδανική δίαιτα που μπορείς να ξεκινήσεις λίγο πριν το καλοκαίρι!

HerNewskl