HerNews.gr
Health

Φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Υπάρχει λόγος για να παίρνουμε μια καλή καθημερινή δόση φρούτων και λαχανικών, αλλά φυσικά, ορισμένα φρούτα περιέχουν λίγο περισσότερη ζάχαρη από άλλα. Και ενώ ενθαρρύνεται η κατανάλωση φρούτων οποιουδήποτε είδους, ορισμένες ποικιλίες έχουν περισσότερη φυσική ζάχαρη, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας. Είτε έχετε μια πάθηση υγείας, όπως ο διαβήτης, είτε θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα διατροφικά οφέλη των τροφών που τρώτε.

Βέβαια, εκτός από το να προσέχετε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, θέλετε επίσης να βελτιστοποιήσετε την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για μια λίστα με φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη για να τα απολαύσετε!

Εσπεριδοειδή

Τα λεμόνια, τα λάιμ, τα γκρέιπφρουτ και οι περισσότερες άλλες ποικιλίες εσπεριδοειδών έχουν ελάχιστη ζάχαρη, γι ‘αυτό θέλετε πάντα να επιλέγετε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό, αντί για εμφιαλωμένο, όποτε είναι δυνατόν. Αυτά τα φρούτα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, και μπορούν ακόμη και να μειώσουν τις φλεγμονές.

Μούρα

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μούρα είναι μερικά από τα πιο υγιεινά φρούτα που μπορείτε να φάτε. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά υψηλή σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, είναι φορτωμένα με κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες C και K, φυτικές ίνες και πρεβιοτικά, τα οποία είναι εξαιρετικά για την υγεία του εντέρου.

Ακτινίδια

Τα ακτινίδια μπορεί να μην είναι τα πιο δημοφιλή στους λάτρεις των φρούτων, αλλά έχουν περισσότερα διατροφικά πλεονεκτήματα από ό,τι ίσως γνωρίζετε. Όπως και τα μούρα, τα ακτινίδια είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C και περιέχουν επίσης φυτικές ίνες. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν το ακτινίδιο ακριβώς όπως ένα μήλο.

Πεπόνι

Μερικοί άνθρωποι επιμένουν να ξεκινούν τη μέρα τους με μισό πεπόνι στο πρωινό τους. Όχι μόνο το πεπόνι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά έχει τόνους καλίου, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς σας.

Ροδάκινα

Γνωρίζατε ότι τα ροδάκινα είναι μια υπερτροφή; Είναι γεμάτα με σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως οι βιταμίνες Α και C, και περιέχουν επίσης κάλιο, φθόριο και σίδηρο. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε μια σαλάτα ή να τα ψήσετε στη σχάρα για ένα νόστιμο, υγιεινό επιδόρπιο.

3 Λόγοι για να αγαπήσεις τα ρεβύθια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για να τα διατηρήσετε τα νύχια των ποδιών σας υγιή

Her News

Υγεία: Η απώλεια στενού συγγενή αυξάνει τον κίνδυνο για θάνατο από καρδιακή ανεπάρκεια

Her News

Jennifer Aniston: Η wellness ρουτίνα που ακολουθεί

Her News