HerNews.gr
DECORNEWS

5 «κρυφά» κόλπα που θα δώσουν στο σπίτι σας ένα extra boost εκπληκτικής μυρωδιάς

Το άρωμα είναι η τελευταία πινελιά σε ένα όμορφο σπίτι, η αλλαγή του με τις εποχές ενισχύει την ατμόσφαιρα και δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον. Όλοι γνωρίζουμε εκείνους τους ανθρώπους που φαίνεται να έχουν ένα σπίτι που μυρίζει πάντα όμορφα, αλλά δεν υπάρχουν αναμμένα κεριά στον ορίζοντα. Φαίνεται σαν μυστήριο, αλλά η απάντηση μπορεί να είναι πιο απλή από όσο νομίζετε.

Οι λύσεις κρυφών αρωμάτων είναι το κλειδί για το πώς να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα χωρίς την παρουσία κεριού ή διαχύτη. Αυτά τα εύκολα κόλπα είναι τα πράγματα που κάνουν πάντα οι άνθρωποι σε σπίτια με εκπληκτική μυρωδιά, και μπορείτε και εσείς επίσης.

Θα αρωματίσουν διακριτικά το σπίτι σας, χωρίς να το καταλάβει κανείς. 

Ένας καλοσχεδιασμένος χώρος αξίζει επίσης να μυρίζει όμορφα. Ανακαλύψτε αυτές τις κρυφές τεχνικές αρωμάτων και δημιουργήστε το σπίτι σας με την πιο υπέροχη μυρωδιά.Μπλε πολυθρόνες δίπλα σε ένα λευκό τζάκι

1. Αρωματίστε ταπετσαρίες και χαλιά

Το θεμέλιο κάθε σπιτιού με καλή μυρωδιά είναι μια ρουτίνα καθαρισμού. Τα μαλακά έπιπλα και τα χαλιά μπορούν να κρατήσουν τις άσχημες μυρωδιές, οι οποίες μπορούν να απελευθερώσουν ένα άρωμα μούχλας χωρίς καν να το προσέξετε. Η αφαίρεση αυτού θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε για να δημιουργήσετε έναν χώρο με καλύτερη οσμή μακροπρόθεσμα. Ο αρωματισμός των επίπλων και των χαλιών σας μπορεί να φαντάζει με ταλαιπωρία, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο και θα έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στο σπίτι σας.

Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε πράγματα που απορροφούν πραγματικά τις μυρωδιές αντί να τις καλύπτετε με άλλα τεχνητά αρώματα. Αυτό θα σας δώσει ένα πολύ πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Αυτό είναι επίσης το κλειδί για τη δημιουργία ενός μπάνιου με υπέροχη μυρωδιά. 

Η μαγειρική σόδα είναι το μυστικό προϊόν «ήρωας» για πολλούς επαγγελματίες καθαριστές. Αν πασπαλίσεις μαγειρική σόδα πάνω από τα έπιπλά σου και αφήσεις να καθίσει για λίγο, αυτό θα απορροφήσει πολλές μυρωδιές και τυχόν υγρασία.

 

2. Δέσμες βοτάνων

Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε έναν κήπο με βότανα , αυτό το κόλπο θα είναι ιδανικό για εσάς. Ματσάκια με βότανα και εύκολα και φθηνά στην κατασκευή και σούπερ αρωματικά. Καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φθινοπωρινά προϊόντα και πιο κατάλληλες για το φθινόπωρο μυρωδιές, όπως ξυλάκια κανέλας. Αυτός είναι ο τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει “φθινόπωρο” χωρίς ένα υπερβολικό άρωμα κεριού. 

Αφού συνδυάσετε τα επιλεγμένα βότανα, μπαχαρικά ή αποξηραμένα φρούτα με σπάγκο, πρέπει να τα τοποθετήσετε κάπου με έμμεσο ηλιακό φως. Κοντά στα παράθυρα είναι το ιδανικό μέρος για δέσμες βοτάνων καθώς τα βότανα θα απελευθερώσουν σιγά σιγά τα αρώματά τους, δημιουργώντας ένα απαλό και αναζωογονητικό άρωμα.

3. Φακελάκια ποτ πουρί

Τα φακελάκια ποτ πουρί ήταν για πάντα χαρακτηριστικό του σπιτιού κάθε γιαγιάς, αλλά μην τα παραβλέπετε ως ξεπερασμένα. Αυτές οι μικροσκοπικές τσάντες είναι ισχυρές και χρησιμοποιούνται από όλα τα σπίτια που γνωρίζουμε με τη μυρωδιά, συμπεριλαμβανομένων των γιαγιάδων μας. Απλώς, γεμίστε σακουλάκια ή ακόμα και κάλτσες με αποξηραμένα λουλούδια ή βότανα της επιλογής σας, και μετά τοποθετήστε αυτά τα φακελάκια σε δυσδιάκριτα σημεία γύρω από το σπίτι σας, όπως εσωτερικά συρτάρια, ντουλάπες ή πίσω από έπιπλα. Το διακριτικό άρωμα θα διαποτίσει την περιοχή, αφήνοντας ένα φυσικό και ευχάριστο άρωμα.

Τα αρώματα όπως η λεβάντα είναι υπέροχα για χαλαρωτικούς χώρους όπως το υπνοδωμάτιο, ενώ η μέντα είναι πιο δυναμωτική και μπορεί να είναι καλύτερη για ένα γραφείο στο σπίτι.Μικρό διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο Λονδίνο με πολύχρωμη vintage διακόσμηση

4. Επένδυση συρταριών

Ένας άλλος τρόπος για να καταπολεμήσετε τις μυρωδιές μούχλας και να δώσετε λίγη φρεσκάδα στο σπίτι σας χωρίς να χρειάζεστε υπερβολικά ισχυρά κεριά είναι να χρησιμοποιήσετε επένδυση συρταριέρας. Αυτή η λύση είναι εντελώς αόρατη, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς φαίνεται, απλώς απολαύστε το διακριτικό της άρωμα.  Οι επενδυτές συρταριέρας είναι συνήθως λεπτά, διακριτικά φύλλα εμπλουτισμένα με ευχάριστα αρώματα. Επιλέξτε επένδυση με αρώματα που ταιριάζουν με το δωμάτιο ή τα αντικείμενα που αποθηκεύονται μέσα. Όταν ανοίγετε συρτάρια ή ντουλάπια, θα έχετε μια λεπτή μυρωδιά από το άρωμα. 

Κάθε φορά που ανοίγετε τα συρτάρια σας θα συνεισφέρετε διακριτικά στη γλυκιά μυρωδιά του σπιτιού σας, είτε στο υπνοδωμάτιο είτε στο σαλόνι . Δεν μπορείτε να ανάβετε πάντα ένα κερί, οπότε κάτι τέτοιο είναι τέλειο για συνεχή διανομή αρωμάτων. Είναι επίσης σχετικά φθηνά, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα διασκορπίσετε σε όλο το χώρο σας για να βοηθήσετε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα.

5. Βράσιμο υλικών στις κατσαρόλες

Οι κατσαρόλες δημιουργούν ένα άρωμα που παραμένει στο σπίτι σας πολύ περισσότερο από ό,τι «μαγειρεύει», καθιστώντας το πρακτικά αόρατο, αλλά ακόμα και όταν είναι επάνω του, εντάσσεται εύκολα στη φθινοπωρινή σας διακόσμηση.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μαζέψετε μια ποικιλία από αποξηραμένα βότανα, μπαχαρικά και εσπεριδοειδή και να τα τοποθετήσετε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο αν θέλετε και σιγοβράστε στην εστία. Το άρωμα θα διαρκέσει αρκετά αφού κλείσετε την εστία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να διατηρήσετε την κρεβατοκάμαρά σας δροσερή το καλοκαίρι

HerNews ka

Φυτά εσωτερικού χώρου: Tips για να τα φροντίσετε σωστά στη ζέστη

Her News

Παιδικό δωμάτιο: 5 ιδέες για ονειρικό ταβάνι

Her News